Uutinen

Paketissa on!

04.04.2012 | 10:12

Takkuisen alun jälkeen palaset loksahtivat kohdalleen, ja eReseptistä on kovaa vauhtia tulossa arkipäivää.

Apteekkien siirtymäajan päätyttyä tämän kuun alussa järjestelmän piirissä oli yli 800 apteekkitoimipistettä eli noin 98 prosenttia apteekeista. Vain noin 15 apteekkia ei ole liittynyt järjestelmään. Tavallisin syy on meneillään oleva apteekkarinvaihdos.

Sähköisiä lääkemääräyksiä kirjoitetaan 10 sairaanhoitopiirissä 21:stä. Loput 11 liittyvät järjestelmään ensi vuoden huhtikuuhun mennessä.

Apteekkariliiton farmaseuttisen johtajan Sirpa Peuran mielestä keskeisimmät ongelmat eResepti-hankkeessa ovat olleet näkemyksen ja rahan puute: alussa ei ymmärretty, miten suuresta asiasta on kysymys eikä sen tekemiseen osoitettu riittäviä resursseja.

– Alkuvuosien hankaluuksista huolimatta pidän kuitenkin Suomen eReseptijärjestelmää kansainvälisestikin huippuhyvänä, Peura toteaa.

Sirpa Peuran katse on nyt suunnattu jo tiukasti eteenpäin. Projektit eivät tähän lopu, mutta omalle kohdalla hän suunnittelee tilapäistä elämänmuutosta.

– Taidan seuraavaksi lähteä kokeilemaan eReseptiä käytännössä.

Apteekkien edunvalvojana Peuran ajatukset pyörivät jo eResepti-hankkeen laajemmissa vaikutuksissa.

– Jos joku asia, niin eResepti on laajasti yhdistänyt terveydenhuoltoa ja apteekkeja. Saadut kokemukset antavat huimat mahdollisuudet yhteistyölle jatkossa. Apteekkien on oivallettu olevan osa terveydenhuollon kokonaisuutta ja niiden asiantuntemusta on alettu arvostaa aivan eri tavalla, Peura kiteyttää. (TK)

Aiheesta lisää tällä viikolla ilmestyvässä Apteekkarilehdessä.