Uutinen

Pääkaupunkiseudun rokotukset käynnissä

04.11.2009 | 14:43

”Yllättävän nopeasti meni”, kertoo Viiskulman terveysasemalla sikainfluenssarokotteen saanut helsinkiläinen Mira Hyvärinen Ruoholahden apteekista.

Sama kokemus on myös Espoon ja Vantaan apteekkilaisilla.

Helsinkiläisten apteekin asiakaspalvelussa olevien työntekijöiden rokotukset käynnistyivät tänään keskiviikkona neljällä eri terveysasemalla.

Farmasian opiskelija, Ruoholahden apteekin tekninen apulainen Mira Hyvärinen sai rokotteen keskiviikkona viimeisten joukossa kahden aikaan Viiskulman terveysasemalla.

- Yllättävän nopeasti rokotus meni, olin varautunut pahempiin jonoihin, noin viisitoista, parikymmentä minuuttia jonottanut Hyvärinen sanoi.

”Yllättävän joutuisasti” sujuivat myös Itäkeskuksen apteekkilaisten rokotukset Itäkeskuksen terveysasemalla. Innostus rokotteen ottoon oli myös suurta:

- Meillä oli täällä apteekissa sellainen ennakkotapaus – yksi farmaseuteistamme sairasti ilmeisesti kyseisen taudin, ja se oli kyllä hyvä muistutus elämän karuudesta, apteekkari Ritva Vilvala kertoo.

Tikkurilan apteekin apteekkari Tarja Saesmaa kertoo, että myös heillä rokotukset ovat menneet jouhevasti, vaikka rokotettavia on ollut useilta paikkakunnilta. Saesmaa itsekin sai rokotteen jo viime viikolla Keravalla.

- Ensi alkuun sitä vähän epäilin, kun on niin vähän aikaa ollut käytössä, mutta kun asiaan paremmin perehdyin, niin eipä tuohon muita vaihtoehtoja jäänyt kuin ottaa rokote, Saesmaa kertoo.

Valittamisen sanaa ei ole ollut myöskään Espoossa ainakaan Matinkylän apteekin apteekkilaisilla, vaan rokotukset ovat sujuneet hyvin.

Vantaa ja Espoo tarjoavat rokotuksia koko viikon ajan, mutta helsinkiläisten apteekkilaisten pitää hakea rokotuksensa viimeistään huomenna torstaina. Viiskulman terveysaseman lisäksi Helsinki rokottaa apteekkilaisia Haagan, Itäkeskuksen ja Malmin terveysasemilla. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus ja todistus työsuhteesta. (IK)