Uutinen

Orion jatkaa rinnakkaisjakelua

09.11.2018 | 11:50

Teksti : OLLI-PEKKA TIAINEN

Jaa artikkeli:

Orion päätti jatkaa monikanavajakelua Magnum Medicalin ja Medifonin kanssa kesäkuuhun 2020 asti apteekkien toiveesta.

Orionin jakelusopimus Magnum Medicalin kanssa koskee noin sataa gerneeristä reseptilääkettä. Medifonin jakelussa on lääkkeettömiä tuotteita, kuten rasvoja.

Johtaja Janne Maksimainen korostaa, että kyse on vain pienestä osasta Orionin tuotteita. Kaikki samat valmisteet ovat myös Oriolan jakelussa.

– Yhteistyö on sujunut hyvin, ja apteekteilta tuli toive tämän jatkumisesta. Siksi haluttiin pitää tällainen pieni lisävarmistus, perustelee Maksimainen.

Suomessa on käytössä yksikanavajakelu, jossa saman valmistajan tuotteet jaellaan yhden tukkurin kautta. Toisen suuren tukkurin Oriolan järjestelmäuudistus johti kuitenkin jakelukriisiin vuosi sitten, ja esimerkiksi Orion siirsi jakeluaan väliaikaisesti pääkilpailija Tamrolle sekä pienemmille tukkureille.

Keväällä Orion ilmoitti jatkavansa yhteistyötä Magnum Medicalin ja Medifonin kanssa. Uusi sopimus koskee pitkälti samoja tuotteita.

"Oriola parantanut huikeasti"

Syyskuussa reilut 15 prosenttia Apteekkarilehden kyselyyn vastanneista apteekkareista kertoi, etteivät Oriolan toimitukset olleet vieläkään normalisoituneet. Maksimaisen mukaan Orionilla on nyt kuitenkin täysi luottamus Oriolaan.

– Oriolan toimitukset toimivat nyt erinomaisesti. Yhtiön toiminnassa on tapahtunut huikea parannus tämän vuoden aikana, kehuu Maksimainen.

Sosiaali- ja terveysministeriö on tekemässä Fimean kanssa kyselyä siitä, miten lääkeala on kehittänyt kriisivalmiuttaan. Tämän perusteella arvioidaan, riittävätkö toimet ja omavalvonta vai tarvitaanko lakimuutoksia.