Uutinen

Oriolan toimitusten odotetaan normalisoituvan lokakuun aikana

10.10.2017 | 15:30

Jaa artikkeli:

Lääkkeiden osalta varastot ovat normalisoituneet jo liki puolella apteekeista.

Oriolan ongelmat lääke- ja muiden tuotteiden jakelussa apteekeille jatkuvat yhä.

Apteekkariliiton tiistaina (10.10.) tekemän apteekkikyselyn mukaan tilanne on parantunut viikon takaisesta kyselystä hiukan, mutta ei ole vielä lähelläkään normaalia.

Yli puolet kyselyyn vastanneista noin 400 apteekista kertoo, että heidän varastotilanteensa ihmislääkkeiden osalta on edelleen vähän normaalia huonompi.

Varastotilanne on palautunut normaaliksi 44 prosentilla vastanneista.

Viikko sitten tehdyn kyselyn mukaan varastotilanne oli normaali 40 prosentilla vastaajista ja vähän normaali huonompi 58 prosentilla.

Noin joka neljäs apteekki on saanut Oriolasta kaikki tällä viikolla tilaamansa lääkkeet. Lähes 60 prosenttia apteekeista on saanut kuitenkin lähes kaikki, eli noin 90 prosenttia tilaamistaan tuotteista.

Oriolan toimitusten odotetaan normalisoituvan lokakuun aikana.

Huonoin tilanne koskee ei-lääkkeellisiä tuotteita

Eläinlääkkeiden osalta tilanne on vähän huonompi: normaalitilanne varaston suhteen on 36 prosentilla vastanneista, ja vähän tai tuntuvasti normaalia huonompi kaikilla muilla.

Haavanhoitotuotteiden ja muiden ei-lääkkeellisten tuotteiden osalta tilanne on edelleen huonompi, tosin tilanne etenkin haavanhoitotuotteissa on selvästi parempi kuin viikko sitten.

Kuitenkin edelleen yli 90 prosenttia apteekeista kertoo, että haavanhoitotuotteista ja ei-lääkkeellisistä elinhoitotuotteista heidän varastotilanteensa on vähän tai tuntuvasti normaalia huonompi.

Lääkkeiden annosteluvälineiden osalta tilanne on vähän parempi, sillä lähes joka kolmas apteekki kertoo varastotilanteen olevan normaali.

Huonoin tilanne koskee muita ei-lääkkeellisiä tuotteita, kuten perusvoiteita ja pesunesteitä. Niiden osalta lähes kaikki apteekit kärsivät vielä normaalia vähän tai tuntuvasti heikommasta varastotilanteesta.