Elisa Markula. Kuva: Tikkurila Oy
Uutinen

Oriolan toimitusjohtajaksi Elisa Markula

14.06.2021 | 08:32

Teksti : Hanna Hyvärinen

Markula siirtyy Oriolaan Tikkurilasta. Yhtiön hallitus odottaa uudelta toimitusjohtajalta parannuksia kannattavuuteen ja toiminnan tehokkuuteen.

Oriolan hallitus on nimittänyt Oriola Oyj:n toimitusjohtajaksi Elisa Markulan. Markula siirtyy tehtävään Tikkurilasta, missä hän on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2018. Hän aloittaa tehtävässä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana syksyllä 2021.

– Oriolan liiketoiminnan tuloksellisuus ei viime vuosina ole ollut tyydyttävä. Oriolan hallitus odottaakin uudelta toimitusjohtaja Elisa Markulalta toimia, jotka parantavat kannattavuutta ja toiminnan tehokkuutta sekä luovat yhtiölle uusia mahdollisuuksia, sanoo Oriolan hallituksen puheenjohtaja Panu Routila yhtiön tiedotteessa.

– Toimet, joita hallitus jo arvioi, voivat sisältää yritysostoja, -myyntejä tai muita strategisia järjestelyjä yhtiön päämarkkinoilla, ja uuden toimitusjohtajan tulee vahvasti myötävaikuttaa tähän. Uskomme, että Elisa Markulalla on tarvittava kokemus yhtiön johdattamiseksi eteenpäin. Toivotamme Elisan lämpimästi tervetulleeksi Oriolaan.

Oriolan edellinen toimitusjohtaja Robert Andersson jätti tehtävänsä helmikuussa.

Markula kertoo odottavansa innolla mahdollisuutta ottaa johtovastuun Oriolasta.

– Oriolalla on merkittävä tehtävä terveydenhuollossa ja yhteiskunnassa. Lisäksi Oriolan tarkoituksen ’Health for life’ toteuttaminen inspiroi minua. Näen yhtiössä paljon potentiaalia etenkin kilpailukyvyn kohentamiseen ja uudistumiseen. Luodaksemme hyvän perustan yhtiön kasvulle, keskitymme nyt yhdessä henkilöstön kanssa määrätietoisesti kannattavuuden parantamiseen sekä yhtenäisen työkulttuurin luomiseen, Markula sanoo.