Uutinen

Onnea! Oppiva työyhteisö -palkinto Saarijärven apteekille

17.11.2017 | 17:30

Teksti : INKERI HALONEN

Saarijärven apteekki on voittanut yhteishengellään Oppiva työyhteisö 2017 -palkinnon.

Keski-Suomessa sijaitseva Saarijärven apteekki on palkittu Oppiva työyhteisö 2017 -palkinnolla.

Palkinto myönnettiin perjantaina Farmasian Päivillä Helsingissä.

Saarijärven apteekissa työskentelee apteekkarin johdolla kaksi proviisoria, yhdeksän farmaseuttia ja neljä teknistä työntekijää. 

Apteekkari Pirjo Mäkelä kiittää henkilöstöään siitä, miten kaikki ovat olleet aktiivisesti ja tasapuolisesti mukana kehittämässä työyhteisöä. Mäkelä on toiminut Saarijärven apteekin apteekkarina 14 vuotta. 

- Olemme sinä aikana kehittäneet jatkuvasti ja määrätietoisesti apteekin toimintaa sekä henkilökunnan osaamista. Olemme myös pitkään tehneet tiivistä yhteistyötä Saarijärven terveyskeskuksen kanssa, Mäkelä kertoo.

Jokaiselle työntekijälle räätälöidään oma koulutussuunnitelma vuosittain. Kouluttautuminen koituu koko paikkakunnan hyväksi, sillä Saarijärven apteekkilaiset jakavat osaamistaan muun muassa paikallisyhdistyksissä. 

Palkintoraati kiitteleekin apteekkia siitä, miten henkilöstön hyvä yhteishenki ja erilaiset kehityshankkeet näkyvät asiakkaille osaavana ja hyvänä asiakaspalveluna.

- Lääkealan ammattilaisten osaamista tulisi hyödyntää yhä laajemmin asiakkaiden hyväksi lääkehoitoihin sitouttamisessa ja terveyden edistämisessä. Näin Saarijärven apteekissa tehdään, ja siellä on tarjolla asiantuntijapalveluita ja osaamista muun muassa lääkehoidon arviointeihin, terveysliikuntaan ja lääkehoidon ohjaukseen, Farmasian oppimiskeskuksen vt. toiminnanjohtaja Heli Haaponiemi toteaa.

Oppiva työyhteisö -palkinnon myöntää Suomen messusäätiö ja sen jakaa hakemusten perusteella Farmasian oppimiskeskus.

Palkinto myönnetään työyhteisölle, jossa panostetaan suunnitelmallisesti osaamisen kehittämiseen sekä ylläpidetään työhyvinvointia ja kehitysmyönteisyyttä.

Palkintoa on jaettu vuodesta 2013 lähtien.