Uutinen

Oikeuskansleri pyysi lisätietoja ministeriöltä

21.01.2009 | 09:54

Oikeuskansleri on pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriöltä lisäselvitystä Lääkealan keskuksen alueellistamisselvityksestä, jota Lääkelaitoksen henkilökunta pitää jopa lainvastaisena.

Lääkelaitoksen henkilöstön mielestä sekä Lääkealan keskuksen valmistelu että alueellistamisselvitys on tehty vastoin valtionhallintoa koskevia määräyksiä ja ohjeita ja jopa lainvastaisesti. Lääkelaitoksen henkilökunta on kannellut sekä Lääkealan keskuksen valmistelusta että alueellistamisselvityksestä oikeuskanslerille. 

Ministeriön on annettava lisäselvitys 13. helmikuuta mennessä. Sen jälkeen oikeuskansleri harkitsee, pyydetäänkö vielä vastine kantelijoilta, tarvitaanko lisäselvityksiä vai voidaanko asia ratkaista ministeriön antaman selvityksen perusteella, kertoo esittelijäneuvos Marjo Mustonen oikeuskanslerin virastosta.

- Jos oikeuskansleri toteaa, että valmistelussa on tapahtunut menettelyvirheitä, hän voi kiinnittää asiaan huomiota tai antaa huomautuksen. Oikeuskanslerilla ei ole toimivaltaa palauttaa asiaa uudelleen valmisteluun, Mustonen kertoo.

Oikeuskanslerin päätös asiassa tuskin valmistuu vielä helmikuun aikana. (EK)