Uutinen

Noutoautomaattien valikoima laajenee – videoapteekin kehittäjältä uusi ratkaisu

12.09.2018 | 13:10

Teksti : INKERI MERILUOTO

Noutoaikoja pystytään kasvattamaan ympärivuorokautisiksi, mikäli automaatti asennetaan esimerkiksi apteekin tuulikaappiin.

Yhä useampi apteekki pystyy palvelemaan asiakkaitaan verkkopalvelun ja noutoautomaatin avulla jopa kellon ympäri.

Noutoautomaatteja on jo kymmenissä suomalaisissa apteekeissa, ja uusia asennetaan koko ajan. Asiakas voi noutaa niistä apteekin verkkopalvelusta  tai videoapteekkipalvelusta ostamansa tuotteet turvallisen koodisysteemin avulla.

Lääkeneuvonta annetaan verkon tai videopalvelun välityksellä.

Noutoaikoja pystytään kasvattamaan ympärivuorokautisiksi, mikäli automaatti asennetaan esimerkiksi apteekin tuulikaappiin.

Tällöin asiakas saa ostostensa yhteydessä kertakäyttöisen koodin, jonka avulla hän pääsee apteekin tuulikaappiin ja voi avata noutoautomaatin lokerikon.

Markkinoille tulee uusi kilpailija

Markkinoilla on toistaiseksi ollut oululaisen SmartBoxin noutolokerikko. Videoapteekkipalvelun kehittänyt Remomedi  tuo sille nyt kilpailijan, jonka se on kehittänyt yhdessä tanskalaisen kumppaninsa kanssa.

Laatikosto on rakennettu murtovarmaksi ja siihen on mahdollista yhdistää apteekin lämpötilaseuranta.

Ennakkoon maksaminen onnistuu yrityksen apteekkisovelluksen avulla. Noutajan henkilöllisyys voidaan tarvittaessa varmistaanoudon yhteydessä.

Automaatti soveltuu myös tuulikaappiin ja jaettavaksi useamman liikkeen kesken mikäli apteekki sijaitsee esimerkiksi kauppakeskuksessa.

Remomedin toimitusjohtaja Kari Paukkeri arvelee, että vuoden sisällä laatikostoon voidaan toimittaa myös kylmäsäilytettäviä lääkkeitä.

Ensimmäiset asennukset tehdään Hankoon ja Lohjalle, Paukkeri kertoo.

Remomedi arvioi, että automatisoidun tuotteiden toimituksen markkinat kasvavat 15-20 prosenttia vuodessa. Syynä on asiakaspalvelun digitalisaation eteneminen ja asiakkaiden kulutustottumusten muutokset.