Apteekeissa rokottautuminen koetaan helpoksi ja osin turvallisemmaksi kuin asioiminen isoissa rokotuskeskuksissa. Kuva: Ingimage
Uutinen

Norjassa etenkin nuoret aikuiset rokottautuvat apteekeissa

03.02.2022 | 08:06

Teksti : Hanna Hyvärinen

Rokotuksia voi ottaa jo yli 160 apteekissa, ja niissä rokotetaan yhteensä yli 1 500 ihmistä päivässä.

Norjassa kaikkiaan 55 kuntaa on tähän mennessä ottanut apteekit avuksi koronarokotustalkoisiin. Rokotuksia voi ottaa jo yli 160 apteekissa, ja niissä rokotetaan jo yhteensä yli 1 500 ihmistä päivässä.

Norjan Apteekkiliiton mukaan etenkin nuoret, alle 45-vuotiaat ovat hakeutuneet apteekkeihin ottamaan rokotteen. Apteekeissa rokotetuista tähän ikäryhmään kuuluu yli puolet.

Apteekkiliiton mukaan apteekeissa rokottautuminen koetaan helpoksi ja osin turvallisemmaksi kuin asioiminen isoissa rokotuskeskuksissa. Myös apteekkien aukioloajat ovat usein laajemmat kuin rokotuskeskusten. Moni onkin ottanut ensimmäisen rokotteen vasta, kun sen on voinut saada apteekissa.

Kolmasosa norjalaisista voi jo rokottautua apteekeissa

Norjassa apteekit voivat antaa koronarokotuksia, mikäli kunnat solmivat niiden kanssa yhteistyösopimuksen rokottamisesta. Yhteistyötä kokeiltiin alun perin Oslossa viime vuonna, ja tämän vuoden alusta käytäntö on laajentunut niin, että jo kolmasosalla norjalaisista on mahdollisuus rokottautua apteekeissa.

Eniten apteekkirokotuksia on annettu Bergenissä, Bærumissa, Granissa, Askøyssa ja Øygardenissa.

Asiasta uutisoi Apotek.no.