Uutinen

Neupro-laastareiden toimitusrajoitukset poistuivat

16.06.2009 | 14:34

Euroopan komissio on poistanut Neupro-depotlaastareiden toimitus- ja käyttörajoitukset Euroopassa. Kesäkuusta 2008 lähtien Neupro-laastareiden käyttö oli rajoitettu vain lääkettä jo saaville potilaille kuukaudeksi kerrallaan.

Neupro-depotlaastaria käytetään Parkinsonin taudin varhaisen ja edenneen vaiheen oireiden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös keskivaikean tai vaikean levottomat jalat -oireyhtymän hoidossa. Sen vaikuttava aine on rotigotiini.

Laastarit tulee säilyttää jääkaappilämpötilassa, jotta vältetään lääkkeen tehoa mahdollisesti heikentävien kiteiden muodostuminen. Lääkkeen markkinoija UCB on nyt siirtynyt Euroopassa varastointi- ja jakelujärjestelmään, jossa voidaan varmistaa lääkkeiden kylmäsäilytys koko toimitusketjun ajan.

Potilaiden tulee säilyttää Neupro-laastarit jääkaapissa, mutta ei pakastelokerossa. Lääkkeet voi kuljettaa apteekista kotiin normaalisti ilman erityistä kylmäpakkausta.

Valmistajan mukaan on epätodennäköistä, että lumihiutalemaista kidemuodostusta esiintyy. Jos potilaat kuitenkin sellaista havaitsevat, heidän tulisi ottaa yhteyttä apteekkiin tai hoitavaan lääkäriin. (VE)