Uutinen

Miljoona eReseptiä kirjoitettu

03.05.2012 | 09:13

Sähköisten lääkemääräysten käyttöönotto on levinnyt asteittain koko Suomeen.

Ensimmäiset eReseptit kirjoitettiin Turussa kesällä 2010. Vuodesta 2011 lähtien reseptien kirjoittaminen on laajentunut jo 12 sairaanhoitopiirin alueelle. Historiallinen miljoonas resepti kirjoitettiin vappuaattona.

– Miljoonas eResepti kertoo siitä, että työtä ei ole tehty turhaan, vaan sähköisen reseptin käyttö on nyt arkipäivää suuressa osassa Suomea. Olen hyvin iloinen siitä, että käyttöönotto on edennyt näin myönteisesti ja luotan siihen, että saamme sähköisen reseptin pian käyttöön koko Suomeen, toteaa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Apteekeilla on jo valmiudet eReseptien käsittelyyn. Sähköistä lääkemääräystä koskevan lain mukaan julkinen terveydenhuolto ottaa eReseptin käyttöönsä viimeistään huhtikuuhun 2013 mennessä ja yksityinen sektori huhtikuuhun 2014 mennessä.

Julkisen terveydenhuollon eReseptin käyttöönotot ovat täydessä vauhdissa. Kevään aikana ne alkavat tai ovat jo alkaneet suurimmassa osassa sairaanhoitopiirejä, mm. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. (EE)