Uutinen

Mikä koiraani vaivaa?

29.06.2011 | 10:19

Aina ei tarvitse lähteä eläinlääkärille asiaa selvittämään, vaan käynti apteekissa voi riittää.

Uunituore lemmikkieläinten hoito-opas antaa selkeät ohjeet lemmikkien yleisimpien terveysongelmien hoitoon. Siinä käydään läpi esimerkiksi loisten häätö, mahavaivat, myrkytykset, matkapahoinvointi, kipulääkitys sekä ihon, korvien, silmien, hampaiden ja haavojen hoito.

Oppaan ovat toimittaneet pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Helka Heikkilä eläinlääketieteellisen tiedekunnan kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osastolta ja proviisori, FM Sirpa Ahtila.

Vihkonen on laadittu yhteistyössä Suomen Eläinlääkäriliiton ja Helsingin Yliopiston kanssa. Hoito-ohjeet vastaavat Yliopistollisen pieneläinsairaalan hoitokäytäntöjä ja -suosituksia.

Opasvihkonen on tarkoitettu apteekkien henkilöstön käyttöön ja myös asiakkaille myytäväksi.

– Tiivistettyä oikeaa tietoa lemmikkieläinten hoidosta on ollut tähän asti tarjolla vain vähän. Jopa useissa apteekeissa tiedot ovat puutteellisia, vaikka lemmikkieläinten omistajat ovat yhä suurempi asiakasryhmä. Oppaan avulla moni ongelma hoituu kotikonstein. Se neuvoo myös, milloin on syytä hakeutua eläinlääkärin luokse, kertoo Ahtila.

Oppaan on kustantanut PharmaPress Oy. Apteekkariiiton jäsenapteekit voivat tilata sitä osoitteesta paula.laine@apteekkariliitto.fi (EE)