Uutinen

Mielinauha-keräys alkaa! Apteekit mukana tukemassa työtä mielenterveyden hyväksi

27.03.2018 | 09:00

Vihreällä Mielinauha-keräyksellä kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen.

Suomen Mielenterveysseura aloittaa uuden keräyksen mielenterveystyön puolesta.

Vihreällä Mielinauha-keräyksellä kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen.

– Keräyksen tarkoitus on myös lisätä voimaannuttavaa puhetta mielenterveydestä sekä vähentää mielenterveyteen liittyvää stigmaa, kertoo Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Pop-tähti Alma on antanut keräykselle kasvonsa ja sanoman: Olet tärkeä!

Sisarukset Anna ja Alma Mielinauha-keräyksen lanseeraustilaisuudessa.

– Kun sain kuulla, että vihreää Mielinauhaa suunnitellaan tuotavaksi Suomeen, olin tosi innoissani. Lontoossa olin jossain kassalla nähnyt Green Ribbonin ja ihmetellyt, että miksi sitä ei myydä Suomessa. Kun täällä on vielä niin paljon mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Mutta nyt se on täällä. Jee! Alma iloitsee.

– Mun viesti on: Olet tärkeä ja sä oot tosi hyvä just sellaisena kuin oot! Mun mielestä koko elämän A ja O on tuntea itsensä tärkeäksi. Silloin ymmärrät myös sen, että sulla on omana itsenä oikeus toisten ihmisten tukeen, silloin kun on vaikeeta, Alma selvittää.

Mielinauhoja on myynnissä myös Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekeissa.

– Halusimme ehdottomasti lähteä Mielinauha-keräyksen kumppaneiksi ja syvennämme yhteistyötämme Mielenterveysseuran kanssa jatkossa, Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler kertoo.

Suomalaisista joka toinen kokee elämänsä aikana mielenterveyden häiriöitä. Masennukseen sairastuu joka viides.

Sandler muistuttaa, että apteekki on matalan kynnyksen terveydenhuollon toimipiste, jossa käy myös paljon sellaisia ihmisiä, joilla ei ole kontaktia muuhun terveydenhuoltoon.

– Siksi on tärkeää, että apteekeissakin osataan kohdata, neuvoa ja ohjata ihmisiä myös mielenterveysasioissa oikeiden palveluiden piiriin.

Tsekkaa Alman videoterveiset >


Vihreitä Mielinauhoja myydään apteekeissa, R-kioskeissa ja Tokmanneilla huhtikuun alusta lähtien. Nauhan hinta on 4 euroa, ja jokaisesta myydystä nauhasta lahjoitetaan 3 euroa mielenterveyden hyväksi.