Uutinen

Mentorointi tukee apteekkariksi aikovia

11.04.2016 | 13:52

Apteekkareille ja apteekkariksi aikoville suunnattu mentorointiohjelma käynnistyy syyskuussa 2016. Haku ohjelmaan on parhaillaan käynnissä.

Aiotko apteekkariksi? Tai oletko hiljan aloittanut apteekkarina?

Suomen Apteekkariliitto ja Proviisoriyhdistys hakevat parhaillaan osallistuja Apteekkariksi ProMentor –ohjelmaan.

Mentorointiohjelma käynnistyy syyskuussa 2016 ja kestää tammikuulle 2017. Ohjelmana voivat hakea apteekkariksi aikovat proviisorit ja apteekkarin uransa hiljattain aloittaneet Proviisoriyhdistyksen kannattajajäsenapteekkarit.

Mentoreina ohjelmassa toimii yhdeksän kokenutta apteekkaria, jotka haluavat jakaa kokemustaan ja samalla kehittää omia vuorovaikutus- ja mentorointitaitojaan.

Räätälöityä ja suunnitelmallista kehittymistä

Muutamat mentoreista, kuten apteekkarit Ulla-Maija Kimmel ja Eeva Teräsalmi, ovat toimineet mentoreina myös aiemmin

Miksi lähditte mentoreiksi uudestaan?

– Edellisestä ProMentor-ohjelmasta jäi hyvä fiilis. Saimme hyvän valmennuksen ohjelman alkaessa ja myös väliseminaareissa keskustelut muiden mentoreiden kanssa antoivat tsemppiä, Kimmel kertoo

– Minusta mentorointi on hyvä systeemi. Pidän sitä hyvänä tapana siirtää hiljaista tietoa ja osaamista. Lähdin uudelleen mukaan, koska edellinen mentorointi päättyi, kokemus oli positiivinen ja aika vapautui, Teräsalmi kertoo.

Teräsalmi kuvailee mentorointia ikään kuin täydennyskoulutuksen intensiivisimmäksi muodoksi.

– Siinä yksilöt vaihtavat tietoa, kokemuksia ja kulttuuria hyvin organisoidussa muodossa. Kyse ei siis ole ystävyydestä eikä oppimäärien suorittamisesta, vaan räätälöidystä ja suunnitelmallisesta yksilöllisestä kehittymisestä, jossa mentori ja mentoroitava tasa-arvoisina osapuolina kuuntelevat ja puhuvat. Molemmat antavat, molemmat saavat.

Kimmelin mukaan mentorointi selkeyttää ja yksinkertaistaa urakehitykseen liittyviä asioita.

– Joskus pitää vaan tehdä valintoja ja katsoa rohkeasti eteenpäin. Sellaista kristallipalloa, joka voisi alamme tulevaisuuden ennustaa, ei ole. Tehdään siis työmme hyvin ja kehitetään sitä jatkuvasti. Haluan antaa uskoa alamme tulevaisuuteen ja saada sitä myös itselleni.

Kumpikaan apteekkareista ei pidä mentorointia erityisen työllistävänä, vaikka tapaamisia oli aiemman ohjelman puitteissa miltei kuukausittain.

– Aina on aikaa hyödyllisille ja positiivisille asioille, Teräsalmi hymyilee.