Uutinen

Medifonin toimitusjohtaja vaihtuu

07.12.2011 | 14:01

Päivitetty 18:11 Apteekkariliiton tukkukauppa Medifonin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty ensi vuoden alusta lukien KTM Mika Flink.

Medifonia pitkään johtanut farmaseutti Riitta Kauppila on irtisanoutunut tehtävästään. Medifonin vt. toimitusjohtajana toimii vuoden loppuun saakka Riitta Laurila.

Mika Flink, 42, siirtyy Medifonin palvelukseen lääkeyhtiö MSD:ltä, jossa hän on työskennellyt useissa eri lääkemarkkinoinnin tehtävissä vuodesta 1993 alkaen. Viimeksi hän on toiminut MSD:n myynti- ja markkinointijohtajana vastuualueenaan Keski- ja Pohjois-Eurooppa.

– Mika on lääkealan ammattilainen, jolla on kokemusta ja näyttöä tuloksellisesta liikkeenjohtamisesta erilaisissa liiketoimintaympäristöissä. Olen vakuuttunut siitä, että Mika on juuri oikea henkilö johtamaan ja toteuttamaan Medifonin kasvun strategiaa. Tavoitteenamme on, että Medifon tukee Apteekkariliiton jäsenapteekkien liiketoimintaa nykyistä vahvemmin, Medifonin hallituksen puheenjohtaja, apteekkari Risto Kanerva kertoo.

Vuonna 1981 perustettu Oy Medifon Ab on apteekkien erikoistarvikkeiden ja yleisten kauppatavaroiden tukkukauppa. Yhtiön tuotevalikoimiin kuuluu tällä hetkellä noin 400 tuotetta. Tärkeimmät tuoteryhmät ovat lääkepakkauksiin kiinnitettävät termosignatuurit, kassit, kuumemittarit ja jalkojenhoitotuotteet. Yhtiön toiminta on laajenemassa uusiin tuotteisiin ja tuoteryhmiin.

– Apteekkariliitolla ja sen omistamilla yhtiöillä on merkittävä rooli suomalaisessa terveydenhuollossa. Olen ylpeä saadessani mahdollisuuden lähteä kasvattamaan Medifonista tuote- ja palveluvalikoimaltaan entistä laajempaa yhtiötä yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa. Liiketoimintaa kasvattamalla voimme tukea Apteekkariliiton jäsenapteekkien toimintaedellytyksiä aidossa win-win hengessä, sanoo vuoden alussa toimitusjohtajana aloittava Mika Flink.

Medifonia yli 20 vuotta johtanut farmaseutti Riitta Kauppila on irtisanoutunut tehtävästään.

– Riitta on tehnyt erinomaista työtä rakentaessaan Medifonista erittäin kannattavan yhtiön. Haluan tässä yhteydessä kiittää Riittaa hänen työpanoksestaan ja toivottaa menestystä uusiin haasteisiin, Risto Kanerva toteaa.

Medifonin liikevaihto oli viime vuonna noin 2,9 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa oli neljä vakituista työntekijää. (EK)