Uutinen

Medifon muuttaa jälleen isompiin tiloihin

04.10.2018 | 09:20

Teksti : ERJA ELO

Jaa artikkeli:

Apteekkitukun jakelu on kasvanut niin voimakkaasti, että kolme vuotta sitten hankitut tilat jäivät pieniksi ennen aikojaan.

Medifonissa alkoi tänään suuren mittaluokan muutto: neljässä vuorokaudessa on siirrettävä 27 000 kuutiometrin kokoisen logistiikkavaraston tavarat uusiin tiloihin.

– Tavaraa on useita satoja isoja rekkakuormallisia. Aina kun yksi rekka on saatu tyhjäksi, seuraava tulee tilalle. Tämä vaatii minuutintarkkaa aikatauluttamista, kertoo Medifonin toimitusjohtaja Mika Flink.

Muutto on työläs, mutta välttämätön. Entisen toimitilat jäivät auttamattoman pieniksi, koska jakeluliikenne on ollut voimakkaassa kasvussa.

– Uudet tilat tuovat meille arviolta 7–8-kertaisen kapasiteetin aiempaan verrattuna, Flink sanoo.

Apteekkariliiton tytäryhtiö Medifon siirtyy Kehä II:n varrelta Juvanmalmin teollisuusalueelle Kehä III:n tuntumaan. Ensin muuttaa varasto ja toimisto seuraa perässä loka–marraskuun vaihteessa.

Muuton vaatima rekkaralli kestää torstaista sunnuntaihin ja pysäyttää Medifonin apteekkitoimitukset loppuviikoksi.

– Toivomme ymmärrystä apteekeilta, että joudumme katkaisemaan toimitukset. Maanantaina 8.10. keräily ja lähetykset jatkuvat taas normaalisti, Flink vakuuttaa.

Tunnettuus tuo lisää asiakkaita

Medifon ehti toimia vajaat kolme vuotta Espoon Kilossa, vaikka tiloissa oli tarkoitus pärjätä viisi vuotta.

Flink ei lähde arvailemaan, kuinka suureksi yhtiö voi vielä kasvaa.

– Uskon että uusien tilojen kapasiteetti riittää aika pitkälle tulevaisuuteen. Tulevaisuus riippuu paljon siitä, miten markkinaympäristö muuttuu ja mitä lainsäätäjät päättävät apteekkitoiminnasta.

Medifonissa työskentelee noin 40 henkeä. Volyymien kasvaessa myös työntekijöitä tullaan tarvitsemaan lisää.

Voimakkaan kasvun syyt juontuvat vain osittain lääketukku Oriolan vuoden takaisista jakeluvaikeuksista. Jakelukriisin seurauksena Orion ja muutamat muut yritykset siirsivät lääkkeitä ja ei-lääkkeellisiä tuotteita Oriolan yksikanavajakelusta monikanavajakeluun.

– Paljon suurempi syy Medifonin kasvuun on se, että olemme nyt tutumpi ja suurempi toimija markkinoilla kuin muutama vuosi sitten. Se tuo meille lisää asiakkaita, Flink pohtii.

Medifon jakelee reilun kahdensadan yrityksen tuotteita apteekkeihin. Yhtiö keskittyy pääasiassa vapaankaupan tuotteisiin, mutta sillä on myös lääketukkuoikeudet ja sen valikoimiin kuuluu muutamia lääkevalmisteita.

Myös yhtiön oma APTEEKKI-tuotesarja on kovassa kasvussa, sitä myydään apteekeissa tänä vuonna kuluttajahinnoilla mitattuna 12 miljoonan euron edestä. Sarjaan kuuluu esimerkiksi ravintolisiä, haavanhoitotuotteita ja erilaisia apuvälineitä.