Uutinen

Matkahuollon paketit myös Laajasalon apteekista

13.11.2017 | 09:15

Teksti : INKERI HALONEN

Helsingin Laajasalon apteekki on kolmas apteekki Suomessa, joka tekee yhteistyötä Matkahuollon kanssa.

Äitiyspakkaus, iso matto, joitakin paketteja Ellokselta, muutama paketti Zalandolta.

Siistit Matkahuollon kuljettamat paketit odottavat noutajaansa Helsingin Laajasalon apteekin varastossa. Apteekin päätyseinässä on puolestaan piste, jossa voi paketoida oman pakettinsa Matkahuollon matkaan.

Apteekki avasi Matkahuollon lähetys- ja noutopalvelun kesällä, pian sen jälkeen, kun apteekkari Jussi Kalsta oli ottanut apteekin vastaan.

– Matkahuolto otti yhteyttä, sillä palvelusta aiemmin huolehtinut R-kioski oli lopettamassa palvelua. Otimme tämän tarjotaksemme asiakkaillemme lisää lähipalveluita, Kalsta kertoo.

Ilman apteekkia lähin Matkahuollon lähetys- ja noutopiste löytyisi Herttoniemestä, parin kilometrin päästä Laajasalosta.

– Täällä asuu kuitenkin paljon vanhoja ihmisiä, joilla ei ole autoa ja joille lähipalveluilla on erityinen merkitys, Kalsta toteaa.

Matkahuolto on tyytyväinen yhteistyöhön

Laajasalon apteekki on kolmas apteekki Suomessa, joka tekee yhteistyötä Matkahuollon kanssa.

Ensimmäisenä yhteistyön aloitti Raision apteekin sivuapteekki Ruskossa, ja Naantalin apteekin sivuapteekki Rymättylässä seurasi perässä.

Matkahuollon yhteyspäällikkö Tuomo Tunturi kertoo, että Matkahuolto on ollut yhteistyöhön hyvin tyytyväinen.

– Pääasiallinen verkostomme muodostuu päivittäistavarakaupoista ja R-kioskeista, mutta paikkakuntakohtaisesti olemme onnistuneet luomaan hyvää yhteistyötä myös apteekkien kanssa.

Lähetettävien ja noudettavien pakettien määrä vaihtelee paikkakunnittain ja kuukausittain noin runsaasta sadasta muutamiin satoihin, jopa tuhansiin. Lähetysten yläpainoraja on 30 kilogrammaa.

Apteekki saa työstä pienen, pakettien määrään sidotun korvauksen.