Uutinen

Lisää vauhtia, Medifon

04.04.2012 | 08:32

Urheilullinen toimitusjohtaja Mika Flink aikoo kirittää Apteekkariliiton omistaman Medifonin uuteen vauhtiin.

Flink aloitti Medifonin toimitusjohtajana vuodenvaihteessa. Hänen työuransa lääketeollisuudessa oli siihen asti ollut nopeatempoista ylämäkijuoksua lääke-edustajasta MSD:n Keski- ja Pohjois-Euroopan myynti- ja markkinointijohtajaksi.

Sitten hän vaihtoi nousujohteisen uran pienen yrityksen toimitusjohtajuuteen.

– Tulevaisuuteni olisi ollut kansainvälisissä tehtävissä ja vaatinut muuttoa ulkomaille. Henkilökohtaisesti minua on kiinnostanut pienempi yritys, jossa pääsen kiinni koko liiketoimintaan. Kansainvälisessä konsernissa jokainen hoitaa oman kapean sektorinsa.

Medifon tuo huhtikuussa markkinoille uuden valtakunnallisen "Vihreän ristin apteekkituotesarjan". Flinkin mielestä ristin ympärille on hyvä rakentaa tuotesarjaa, koska tunnus linkitetään jo hyvin apteekkiin, joka puolestaan on yksi Suomen vahvimpia ja luotetuimpia brändejä.

Myös Medifonin tunnettuutta on tarkoitus lisätä.

– Olen yllättynyt siitä, miten huonosti meidät tunnetaan apteekkikentällä. Olemme monille vain yksi myyjä muiden joukossa.

Viime vuosina yhtiö ei ole panostanut markkinointiin tai näkyvyyteen, mutta nyt siihen tulee muutos.

– Medifonin toiminta tulee muuttumaan voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Tehtävämme on tukea Apteekkariliiton jäsenapteekkien liiketoimintaa nykyistä vahvemmin, hän vihjaa. (EE)

 Mika Flinkin haastattelu kiirastorstaina ilmestyvässä Apteekkarilehdessä.