Uutinen

Liikunta on lääkettä

31.08.2011 | 18:47

Liikunnasta on apua moneen vaivaan lääkkeen veroisesti. Apteekeilla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa suomalaisten liikuntatapoihin.

Farmaseuttiseen koulutukseen pitäisi kuulua liikuntalääketieteen opetusta, väittää liikuntalääketieteen erikoislääkäri, LT Heikki Tikkanen. Apteekkien henkilökuntaa tulisi kouluttaa tuntemaan sairauksien, lääkkeiden ja liikunnan yhteisvaikutuksia.

– Liikkuminen tehostaa monia lääkehoitoja ja se toimii potilailla kuin lääke. Silläkin on vaste, annosvaste ja liikaa toistettuna sivuvaikutuksia, Tikkanen sanoo.

Hänen mielestään apteekit voisivat kehittää liikuntaosaamisen ympärille uuden liiketoimintamallin, koska apteekki on tärkein solmukohta terveydenhuollossa.

Tähän suuntaan on jo otettu askelia Liikkujan Apteekki -hankkeessa, jossa on mukana 15 apteekkia. Kaarinan apteekin apteekkari Helena Lehtinen korostaa, että tulevaisuudessa apteekkien on tärkeä olla mukana edistämässä suomalaisten terveyttä kokonaisvaltaisesti.

Liikkujan Apteekki innosti Lehtistä itseään pudottamaan painoaan 10 kiloa. Hän suostui Apteekkarilehden pyynnöstä perusteelliseen kuntotestiin, jonka tuloksen hän arvasi ennalta. (EE)

Lue lisää tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.