Uutinen

Lääkkeiden tuotekuvat helposti verkkoapteekkiin

01.06.2011 | 08:49

Verkkoapteekkien ei tarvitse kerätä yksittäisiä kuvia ja tuotetiedostoja erikseen lääkeyrityksiltä, vaan pian niitä tarjotaan keskitetysti Apteekkariliiton taksan mukana.

Apteekkariliiton lääkevalmisteiden tiedosto eli taksa on avannut tänään laajennetun Silmu-palvelun. Nyt lääkeyritykset voivat liittää valmisteidensa tuotetietoihin myös kuvia ja pakkausselostetietoja.

Liiton jäsenapteekit voivat käyttää tuotetiedostoja omissa sähköisissä palveluissaan, kuten verkkopalveluissa ja asiakasneuvonnan sovelluksissa.

– Apteekkariliitto on perinteisesti tuottanut apteekeille perustaksatiedot, mutta niihin ei ole sisältynyt kuvia, tuotetietoja tai pakkausselosteita, koska näiden tietojen keräämiseen ei aiemmin ole ollut kanavaa, kertoo Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori Ari Jansen.

Silmu on vuonna 2010 avattu verkkopalvelu, jonka käyttäjinä on jo kymmeniä lääkeyrityksiä. Silmun kautta ne voivat tehdä itse taksaan tulevat ilmoitukset uusista tuotteista, valmiste- ja hintamuutoksista sekä lääkkeiden markkinoilta poistumisesta.

Ari Jansen toivoo lääkeyrityksen linkittävän Silmuun aluksi kuvia erityisesti itsehoitolääkkeistä.

– On myös yritysten etu, että apteekkien verkkosivuilla on tuotteista ajantasaiset kuvat. Ne tekevät tuotteista kiinnostavampia ja niiden merkitys on suuri etenkin verkkokaupassa, jossa asiakas etsii tuotteita ilman palvelevaa farmaseuttia, hän sanoo.

Silmun avulla lääkeyritykset voivat lisäksi julkaista lääkkeitä koskevia tiedotteitaan apteekkiekstranet Salkussa. Suomen merkittävimmän apteekkiportaalin käyttäjinä ovat kaikki Apteekkariliiton jäsenapteekit sekä Itä-Suomen yliopiston apteekki.

Silmu toimii osoitteessa https://silmu.apteekkariliitto.fi (EE)