Uutinen

Lääkkeiden pikatoimitukset alkavat

05.04.2019 | 12:00

Teksti : OLLI-PEKKA TIAINEN

Apteekkien nopeat kotiikuljetukset laajenevat jo alkukesästä kymmenille paikkakunnille. Uusi verkkokauppa tulee yli 200 apteekille.

Apteekkariliitto ja Eezery Enterprise Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa asiakkaalle nopeita toimituksia lähiapteekista kotiovelle ympäri Suomea.

Nopeita kotiinkuljetuksia on testattu viime syksytä asti, ja konsepti laajenee alkukesän aikana useille kymmenille paikkakunnille.

Kaikki palvelun lähetit ovat suorittaneet lääkekuljetuskoulutuksen. Kuljetusten lämpötilaolosuhteita seurataan laadun varmistamiseksi ja toimitusten perillemeno varmistetaan Eezeryn omalla teknisellä ratkaisulla.

Pikatoimitusten lisäksi asiakkaat voivat tilata toimituksen saapuvaksi johonkin tiettyyn aikaan.

– Apteekit pystyvät tarjoamaan saman päivän toimituksia asiakkaan valitseman aikaikkunan sisällä. Esimerkiksi klo 15 mennessä tehdyt tilaukset voidaan toimittaa lähialueen asiakkaille klo 16-19 välillä, visioi Apteekkariliiton hankepäällikkö Iiro Salonen.

Lisää verkkoapteekkeja

Tämän vuoden aikana apteekkien verkkokauppojen määrä lähes kaksinkertaistuu, kun yli 200 apteekkia ottaa käyttöönsä uuden digitaalisen alusten.

– Kuluttajille on tarjolla entistä parempia verkkoapteekkeja, lupaa Salonen.

Kehitystyössä on hyödynnetty laajoja asiakastutkimuksia ja palvelumuotoilua. Yksi merkittävä parannus asiakkaalle on se, että reseptilääkkeitä voi hankkia myös toisen ihmisen puolesta.

Puolesta asiointi tulee apteekkeihin kesällä ja loppuvuodesta myös verkkoapteekkeihin. Tämä auttaa esimerkiksi alaikäisten lasten vanhempia ja omaishoitajia, jotka hoitavat perheenjäsentensä tai muiden läheistensä lääkeasioita.

Kansainvälistä kiinnostusta

Apteekkariliitto on kehittänyt apteekkien digitaalisia palveluita jo useita vuosia. Verkkopalvelujen kehittyessä myös kuljetuspalvelujen tarve on kasvanut.

Eezeryn toimitusjohtaja Marko Romppanen kehuu apteekkien kanssa tehtyä kehitystyötä kansainvälisestikin vertaillen edistykselliseksi.

– Projektimme on herättänyt mielenkiintoa myös kansainvälisissä toimijoissa, hän sanoo