Uutinen

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu sai reilusti lisätilaa

25.02.2009 | 18:48

Lääkkeiden koneellisen annosjakelun tukipalveluita Espoonlahden apteekille tuottava PharmaService Oy muutti uusiin, yli tuhannen neliön tiloihin tammikuun lopulla.

Muuttomatka ei ollut pitkä, sillä yhtiö siirtyi vain kilometrin verran Helsingin Roihupellosta Herttoniemeen. Yhtiö sai muutossa lisää tilaa yli 600 neliötä.

PharmaServicen toimitusjohtaja Teijo Yrjönen on tyytyväinen uusiin, avariin tiloihin. Muutto ja toiminnan käynnistäminen uusissa tiloissa tapahtui tammikuun viimeisen viikonlopun aikana.

- Lääkkeiden koneelliselle annosjakelulle on nyt kova kysyntä. Voimakkaan kasvun vuoksi olemme joutuneet ponnistelemaan, että pysymme tiukoissa aikatauluissa, Yrjönen kertoo.

Tällä hetkellä Espoonlahden apteekki jakelee noin 10 000 potilaan lääkeannospussit, mutta uusissa tiloissa on mahdollista laajentaa palvelua jopa 18 000 potilaalle. Annosjakelukoneita on seitsemän, mutta tiloihin sopii ainakin viisi lisää.

PharmaService on Apteekkariliiton omistama, vuonna 2001 perustettu palveluyhtiö. Se työllistää nyt 35 työntekijää, joista suurin osa on teknistä henkilökuntaa. Yhtiön palveluksessa on Yrjösen lisäksi toinen proviisori ja 6 farmaseuttia.

Tällä hetkellä lääkkeiden koneellinen annosjakelu on mahdollista vain apteekeille. Käytännössä palvelu toteutetaan apteekkien välisenä sopimusvalmistuksena. Espoonlahden apteekki on vastuussa toiminnasta ja vuokraa PharmaServiceltä annosjakelun vaatimat tilat, laitteet ja henkilökunnan.

Lääkelaitos on ehdottanut lääkelakiin muutosta, joka mahdollistaisi lääkkeiden koneellisen annosjakelun lääketehdasluvan saaneille. Muutosesitys saattaa sisältyä lääkelain muutospakettiin, joka on tulossa eduskunnan käsittelyyn kevään aikana. (EK)