Uutinen

Lääketeollisuus KLIK:n osaomistajaksi

20.12.2011 | 15:40

Lääketeollisuuden omistama Lääketietokeskus ja Itä-Suomen yliopisto ovat perustaneet yhdessä Kansallinen Lääkeinformaatiokeskus KLIK Oy:n, joka aloittaa toimintansa tammikuun alussa.

Kansallinen Lääkeinformaatiokeskus jatkaa Kuopion lääkeinformaatiokeskuksen (KLIK) toimintaa. Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Kalervo Väänäsen mukaan Lääketietokeskus on paras mahdollinen valinta yhteistyökumppaniksi.

– Itä-Suomen yliopistolle on tärkeää, että julkisilla varoilla rakennettu toiminta on jatkossakin luotettavissa käsissä.

KLIK:in johtaja Petri Kröger Itä-Suomen yliopiston apteekista vakuuttaa, että kansalaisille annettava lääkeinformaatio pysyy edelleen puolueettomana, vaikka Lääketietokeskuksen omistavatkin lääkeyritykset.

– Voisi ajatella, että lääkeinformaatiota olisi jaettava yhteiskunnan rahoilla, mutta tässä tilanteessa on vaikea nähdä, että esimerkiksi viranomainen ryhtyisi pyörittämään lääkeneuvontatukea.

KLIK Oy laajentaa palveluitaan vuoden 2012 aikana ympärivuorokautiseksi. Palvelut on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille, lääkkeiden käyttäjille ja heidän omaisilleen.

KLIKiin on tullut kuukausittain noin 1 000 dokumentoitua puhelua. Määrän odotetaan kaksin- tai kolminkertaistuvan sen jälkeen, kun toimintaa aletaan markkinoida laajemmin. (EE)

KESKUSTELE UUTISESTA Vaarantaako yhteistyö KLIK:n tarjoaman lääkeinformaation puolueettomuuden ja riippumattomuuden?