Uutinen

Lääkelaitoksen väki sai tukea kansanedustajilta

21.10.2008 | 14:35

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) hanke Lääkelaitoksen siirtämiseksi Kuopioon tai Ouluun haukuttiin lyttyyn eduskuntatalon portailla tänään (21.10.).

- Kuka turvaa lääkkeet, kun meiltä viedään päätteet, raikui mielenosoittajien viesti.

Lääkelaitoksen väen vastaanottaneet eduskuntaryhmien edustajat saivat laitoksen pääluottamusmieheltä Sirkku Saarelalta perusteellisen selonteon siitä, miksi laitosta ei pidä eikä ole perusteltua siirtää. Sympatiaa ja tukea tuli, eivätkä hallitusrintaman rivitkään pitäneet ministerin esityksen edessä.

Kokoomuksen Sirpa Asko-Seljavaara julisti ykskantaan, ettei Lääkelaitosta voi siirtää pois pääkaupunkiseudulta. Hän sanoi, että hanketta vastaan on koottu jo 55 helsinkiläistä ja uusmaalaista kansanedustajaa.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Inkeri Kerola joutui korostamaan, että asia on vasta selvitettävänä, ja päätös tehdään marraskuussa. Saman puolueen Antti Kaikkonen ilmoittautui hankkeen vastustajaksi, ja toivoi ministeri Hyssälän vielä miettivän asiaa.

Oppositiota edustaneet Jaakko Laakso (vas.) ja Rakel Hiltunen (sd.) tuomitsivat hankkeen jyrkästi. Laakso julisti, ettei ole kansanedustajaurallaan nähnyt kummallisempaa hanketta ja luonnehti sitä epäonnistuneeksi kunnallisvaalitempuksi. Hiltunen katsoi, ettei tälläkään kerralla olla selvittämässä vaihtoehtoja, vaan perusteluja, joilla hanke voidaan toteuttaa.

Lääkelaitoksen henkilökunnan mielestä alueellistaminen aiheuttaisi vuosia kestävän vakavan toimintahäiriön lääkevalvonnassa. (STT)