Uutinen

Lääkelaitoksen henkilökunta osoitti mieltään Helsingissä

18.09.2008 | 22:19

"Äänestä kotia, älä Kepua", huudot kaikuivat Helsingin keskustan Narinkkatorilla torstai-iltana, kun Lääkelaitoksen väki osoitti mieltään lääkehallinnon alueellistamista vastaan.

Mielenosoitus oli hyvin ajoitettu, sillä torilla oli alkamassa Ylen ensimmäinen suuri vaalilähetys ja torille oli kertynyt sankka joukko puolueaktiiveja ja muuta väkeä.

Suoraan vaalilähetykseen valmistautuville puolueiden puheenjohtajille viesti tuli ainakin selväksi, sillä he joutuivat odottelemaan jonkin aikaa lähetyksen alkua polkupyörien selässä Lääkelaitoksen äänekäs mielenosoittajajoukko takanaan. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kuunteli mielenosoittajien iskulausetta kiusaantuneen näköisenä.

Lääkelaitoksessa ollaan edelleen tyrmistyneitä ministeri Liisa Hyssälän (kesk.) kaavailuista pilkkoa Lääkelaitos ja alueellistaa sen toimintoja Kuopioon tai Ouluun. Mielenosoittajat viestittivätkin ministerille: "Hys, hys Hyssälä, käytä vähän järkeä".

Lääkelaitoksessa tuoreeltaan tehdyssä henkilöstökyselyssä vähemmän kuin yksi kymmenestä ilmoitti olevansa valmis muuttamaan työnsä perässä. Lääkelaitoksessa pelätäänkin nyt asiantuntijoiden joukkopakoa muihin tehtäviin vallitsevan epävarmuuden vuoksi. Alueellistamisselvityksen on määrä valmistua marraskuussa.

Paikalla mieltään osoittamassa oli viitisenkymmentä Lääkelaitoksen työntekijää. Mielenosoitus sujui rauhallisesti. (EK)

Mielenosoituksesta YouTubessa (paikallaolijan kuvaama video) >