Uutinen

Lääkelaitoksen henkilökunta kirjelmöi nyt Kataiselle

09.01.2009 | 15:18

Lääkelaitoksen henkilöstö ei edelleenkään hyväksy Lääkealan keskuksen alueellistamista. Henkilökunta on lähestynyt nyt asiassa valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok.) ja valtiovarainministeriön neuvottelevaa virkamiestä Ilpo Takasta, kertoo Mediuutiset.

Henkilöstön näkemyksen mukaan alueellistamisselvitystä tehtäessä ei ole käytetty valtiovarainministeriön julkaisemaa Alueellistamisen käsikirjaa.

- Jos Lääkealan keskuksen toimintoja koskeva alueellistamisarvio olisi tehty Alueellistamisen käsikirjan edellyttämää arviointikehikkoa käyttäen, sekä Kuopio että Oulu olisivat jääneet miinuspisteille, henkilöstö toteaa Mediuutisten mukaan kirjelmässään.

- Ihmettelemme suuresti, onko todellakin mahdollista, että Suomessa voidaan poliittisilla päätöksillä ja näin kyseenalaisella valmistelulla romuttaa valtionhallintoa. Lääkelaitoksen toimintojen alueellistaminen tulee paitsi kalliiksi veronmaksajille, aiheuttaa se myös ilmeistä vahinkoa lääketurvallisuuden valvonnalle, henkilöstö kirjoittaa. (VE)