Uutinen

Lääkealan keskuksen perustaminen eteni eduskunnassa

09.06.2009 | 17:42

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi tiistaina hallituksen esityksen Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen perustamisesta.

Valiokunnan mietintöön jätettiin kaksi vastalausetta. Sosiaalidemokraatteja edustavat valiokunnan jäsenet Anneli Kiljunen, Marjaana Koskinen, Satu Taiveaho ja Maria Guzenina-Richardson esittivät, että lakiehdotukset hylättäisiin, ja että eduskunta edellyttäisi hallitukselta uutta esitystä lääkehallinnon uudistamiseksi professori Jussi Huttusen vuosi sitten toukokuussa julkistaman selvityksen pohjalta. 

Päivi Räsänen (kd.) puolestaan ehdotti, että uuden keskuksen toiminnoista lupa- ja valvontatehtävät jätettäisiin Helsinkiin. Hanketta vastustava kokoomuksen Sirpa Asko-Seljavaara ei osallistunut päätöksentekoon lainkaan.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) on jo aiemmin päättänyt, että uusi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus perustetaan Kuopioon. Samalla Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto lakkautetaan ja niiden tehtävät siirtyvät pääosin uuteen keskukseen. Keskuksen on määrä aloittaa toimintansa jo marraskuun alussa tänä vuonna. (EK)

Valiokunnan mietintö kokonaisuudessaan >