Uutinen

Kuuranne WAADS:n johtoryhmään

15.03.2011 | 08:53

Farmasian tohtori, dosentti Tiia Kuuranne on valittu maailman antidopingtutkijoiden yhdistys WAADS:in kuusihenkiseen johtoryhmään seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

WAADS (World Association of Antidoping Scientists) on tutkijoiden yhteisö, jonka kautta jaetaan antidopingtutkimuksessa tarvittavaa tietoa. Suurin osa sen jäsenistä on WADA:n akkreditoimien dopingtestauslaboratorioiden tutkijoita.

Kuuranne vastaa dopingaineanalytiikasta Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssa, joka on ainoa suomalainen Maailman Antidopingtoimisto WADA:n akkreditoima dopingtestauslaboratorio. Hänet nimitettiin sen tieteelliseksi johtajaksi vuoden 2009 alussa.

– Kansainvälinen ja hyvin organisoitu yhteistyö ja sujuva tiedonvälitys ovat välttämättömyys dopinganalytiikan kaltaisessa, jatkuvasti muuttuvassa tutkimuskentässä. On hienoa, että Suomi on aktiivinen ja tunnustettu osa tätä yhteistyötä, Tiia Kuuranne sanoo.

Apteekkarilehden (4/2009) haastattelussa Kuuranne sanoo yhä uskovansa puhtaaseen urheiluun eikä näe mieltä sallia dopingia vain siksi, että ”sen käyttöä ei kuitenkaan voida estää”.

– Se sotisi täysin reilun pelin henkeä vastaan ja johtaisi kilpavarusteluun. Kisat voittaisi se, jolla on parhaat lääkärit ja menetelmät käytössä, hän toteaa lehdessä.

WAADS toimii myös dopingtestauslaboratorioiden kanavana keskusteluissa WADA:n kanssa. (IK)