Uutinen

Koronavirustietoa ja oirearvion saa nyt digitaalisesti

17.03.2020 | 07:39

Omaolo.fi -verkkopalvelun  tavoitteena on vahvistaa kansalaisten monikanavaista neuvontaa uudesta koronaviruksesta.

Suomessa otetaan käyttöön kansalaisille suunnattu koronavirustietoa sisältävä digipalvelu. Sähköiseen Omaolo.fi -verkkopalveluun on avattu uuden koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin oirearviokysely.

Digipalvelun tavoite on vahvistaa kansalaisten monikanavaista neuvontaa uudesta koronaviruksesta. Palvelu on käytettävissä internet-selaimella tietokoneella ja älypuhelimella.

SoteDigi Oy:n toteuttaman palvelun avulla on mahdollista tehdä sähköinen hoidontarpeen arviointi ja saada arvioinnin tuloksen perusteella tarvittava ohjaus hoitoon, jos ihmisellä on epäily koronavirustartunnasta.

Koronavirustaudin oirearvio on saatavilla kaikille Suomen asukkaille, suomeksi ja ruotsiksi. Sähköinen oirearvio mahdollistaa yhdenvertaisen palvelun ajasta ja asuinpaikasta riippumatta.

Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla, kun yhteydenotto ammattihenkilöön on tarpeen.

Omaolo-palvelusta saa oirearvion lisäksi luotettavaa ja ajantasaista informaatiota, joka vähentää asukkaiden huolta tartunnasta silloin, kun huoli on aiheeton. Samalla palvelu helpottaa ammattihenkilöiden työkuormaa ja puhelinruuhkaa.