Uutinen

Kolme uutta lääkettä erityiskorvattaviksi

11.11.2011 | 15:54

Lääkkeiden hintalautakunta on hyväksynyt Alvesco-, Emend- ja Zemplar-valmisteen erityiskorvattavaksi 1.2.2012 alkaen.

Alvesco on siklesonidia sisältävä lääke kroonisen astmaan ja sitä läheisesti muistuttavien kroonisten obstruktiivisten keuhkosairauksien hoitoon aikuisilla ja nuorilla.

Alvesco hyväksyttiin erityiskorvattavaksi kroonisen astman hoitoon alemmassa erityiskorvausluokassa (72 %). 4 175 henkilöä sai siklesonidia sisältävästä valmisteesta Kela-korvauksen vuonna 2010.

Aprepitanttia sisältävää Emendiä käytetään pahoinvoinnin ja oksentelun ehkäisyyn syöpäsairauksien solunsalpaajalääkityksen yhteydessä aikuisilla yhdistelmähoidon osana.

Emend hyväksyttiin erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairauksissa rintasyöpä, eturauhassyöpä, gynekologiset syövät ja pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole valtioneuvoston asetuksessa erikseen mainittu.

Aprepitanttia sisältävästä valmisteesta maksettiin vuonna 2010 korvauksia 577 vakuutetulle.

Zemplar on tarkoitettu sekundaarisen hyperparatyreoosin ehkäisyyn ja hoitoon potilailla, joilla on vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta.

Parikalsitolia sisältävä Zemplar hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %), vaikeahoitoisen sekundaarisen hyperparatyreoosin hoidossa ilmeneviin D-vitamiinin kroonisiin aineenvaihduntahäiriöihin.

71 henkilöä sai vuonna 2010 kela-korvausta parikalsitolia sisältävästä valmisteesta. (MS)