Sijaintialueiden määrä vähentynee Helsingissäkin. Espoossa ja Vantaalla rajana ovat enä... Lue lisää »

Suomessa alkaa migreenitutkimus, maailmalla edonkannabinoidien hajottajien estäjä on ed... Lue lisää »

Kuusi farmasian ammattilaista sai kunniamerkin, korkein myönnettiin professori Marja Ai... Lue lisää »

Uusi tutkimus kyseenalaistaa verenpainelääkityksen vakiintuneen annostelua-ajan. Asiant... Lue lisää »

Kainuussa sijaitseva Suomussalmen apteekki palkittiin Vuoden opetusapteekkina Farmasian... Lue lisää »

Kolesterolilääke Inegyn Kela-korvaus poistuu

24.11.2008 13:27

Yhdistelmävalmiste Inegystä ei saa enää Kela-korvausta 1.4.2009 alkaen. Lääkkeiden hintalautakunta pitää simvastatiinia ja etsetibimiä sisältävän kolesterolilääkkeen hintaa liian korkeana.

Inegy-yhdistelmävalmistetta käyttäviä potilaita kehotetaan keskustelemaan lääkärinsä kanssa kolesterolihoidon jatkamisesta. Yhdistelmähoitoa on mahdollista jatkaa kahdella erillisellä valmisteella.

MSD Finlandin toimitusjohtaja Ilpo Tolonen pitää uutista valitettavana. Hän painottaa, että Inegyn hinnoittelussa on käytetty Ezetrolin (etsetibimi) ja Zocorin (simvastatiini) hyväksyttyjä tukkuhintoja. Inegyn hinta on ollut Suomessa Euroopan alhaisin.

- Geneeristen simvastatiinien markkinahinnat ovat painuneet Suomessa hyvin alas. On totta, että etsetimibi ja simvastatiini tulevat nykyisin potilaalle erikseen annosteltuina halvemmaksi kuin Inegy, Tolonen myöntää.

Etsetimibivalmiste Ezetrol on tarkoitettu potilaille, joiden kolesteroliarvoja ei saada kuntoon pelkällä statiinihoidolla. Ezetrolilla on Suomessa noin 8 500 käyttäjää. Yhdistelmävalmiste Inegyä käyttää puolestaan noin 6 000 potilasta.

- Nämä potilaat joutuvat nyt uusimaan reseptinsä. Uskon, että suurin osa heistä siirtyy käyttämään Ezetrolia ja simvastatiinia erillisinä valmisteina. Muutos merkitsee siis yhtä tablettia lisää heidän lääkehoitoonsa, Tolonen toteaa. (VE)

Arkisto