Euroopan unionin komissio myönsi perjantaina ehdollisen myyntiluvan remdesiviirille ens... Lue lisää »

Farmania on auttanut apteekkeja työvoimapulassa, mutta toisaalta ottanut myös lomautett... Lue lisää »

Taustalla ovat sosiaalisessa mediassa liikkuvat huhut Venäjällä tapahtuneesta ydinonnet... Lue lisää »

Entinen apteekkari Bengt Mattila iloitsee siitä, että historiallisesti arvokas apteekki... Lue lisää »

Yksi näkyvimmistä koronapandemian seurauksista on se, että verkkoapteekkien ja kotiinku... Lue lisää »

Kolesterolilääke Inegyn Kela-korvaus poistuu

24.11.2008 13:27

Yhdistelmävalmiste Inegystä ei saa enää Kela-korvausta 1.4.2009 alkaen. Lääkkeiden hintalautakunta pitää simvastatiinia ja etsetibimiä sisältävän kolesterolilääkkeen hintaa liian korkeana.

Inegy-yhdistelmävalmistetta käyttäviä potilaita kehotetaan keskustelemaan lääkärinsä kanssa kolesterolihoidon jatkamisesta. Yhdistelmähoitoa on mahdollista jatkaa kahdella erillisellä valmisteella.

MSD Finlandin toimitusjohtaja Ilpo Tolonen pitää uutista valitettavana. Hän painottaa, että Inegyn hinnoittelussa on käytetty Ezetrolin (etsetibimi) ja Zocorin (simvastatiini) hyväksyttyjä tukkuhintoja. Inegyn hinta on ollut Suomessa Euroopan alhaisin.

- Geneeristen simvastatiinien markkinahinnat ovat painuneet Suomessa hyvin alas. On totta, että etsetimibi ja simvastatiini tulevat nykyisin potilaalle erikseen annosteltuina halvemmaksi kuin Inegy, Tolonen myöntää.

Etsetimibivalmiste Ezetrol on tarkoitettu potilaille, joiden kolesteroliarvoja ei saada kuntoon pelkällä statiinihoidolla. Ezetrolilla on Suomessa noin 8 500 käyttäjää. Yhdistelmävalmiste Inegyä käyttää puolestaan noin 6 000 potilasta.

- Nämä potilaat joutuvat nyt uusimaan reseptinsä. Uskon, että suurin osa heistä siirtyy käyttämään Ezetrolia ja simvastatiinia erillisinä valmisteina. Muutos merkitsee siis yhtä tablettia lisää heidän lääkehoitoonsa, Tolonen toteaa. (VE)

Arkisto