Uutinen

KKI palkitsi Apteekkariliiton yhteistyöstä - Liikkujan Apteekki on ollut menestys

26.08.2019 | 09:10

Teksti : ERJA ELO

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma palkitsi Suomen Apteekkariliiton kaukonäköisestä ja innovatiivisesta yhteistyöstä terveysliikunnan edistämiseksi.

Liikkujan Apteekki -konsepti syntyi vuonna 2009, kun Suomen Apteekkariliitto, Hengitysliitto ja KKI-ohjelma ryhtyivät yhteistyöhön. Konsepti on ollut menestystarina: Liikkujan Apteekkeja on jo 207 eli mukana on noin neljäsosa kaikista Suomen apteekkitoimipisteistä.

KKI:n mukaan Apteekkariliitto on kymmenen vuoden ajan edistänyt terveysliikuntaa innostuneesti ja ennakkoluulottomasti. Liikkujan apteekki -konsepti on tuonut uudenlaisen mahdollisuuden matalan kynnyksen neuvontapalveluun ja yhteistyöhön paikallisten toimijoiden kanssa.

– Liikkujan Apteekeissa otetaan liikunta puheeksi asiakkaan kanssa, jos liikunnalla nähdään suotuisia vaikutuksia hänen terveyteensä, sairauksien ennaltaehkäisyyn tai niiden hoitoon, kertoo Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki.

Liikkujan Apteekit tarjoavat asiakkailleen myös erilaisia liikuntamateriaaleja, ne järjestävät liikuntatapahtumia ja perustavat liikuntaryhmiä.

Konseptin tavoite on, että apteekki on jatkossa entistä vahvempi yhteistyökumppani terveyden edistämisessä ja osa kunnallista liikunnan ja hyvinvoinnin palveluketjua.

KKI pitää Liikkujan Apteekki -konseptia hyvänä esimerkkinä matalan kynnyksen neuvontapalvelusta, jolla edistetään terveyttä ja kavennetaan terveyseroja.