Uutinen

Kirsti Torniaisesta Vuoden Proviisori 2015

25.09.2015 | 11:33

Teksti : INKERI HALONEN

Varsinais-Suomen sairaalafarmasian kehittäjä Kirsti Torniaisesta Vuoden Proviisori 2015.

Suomen Farmasialiitto on valinnut Vuoden Proviisoriksi Varsinais-Suomen lääkehuollon johtajan, sairaala-apteekkari Kirsti Torniaisen (FaT).

Torniainen on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran ja kehittänyt suomalaista sairaalafarmasiaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hän on toiminut aktiivisesti myös Farmasialiiton toimielimissä.

Lisäksi Torniainen on ollut pitkään Euroopan sairaalafarmasistien järjestön EAHP:n (European Association of Hospital Pharmacists) tieteellisessä neuvostossa ja siten tuonut suomalaista farmasian osaamista esille Euroopan tasolla.

Torniainen on ollut valmistelemassa myös useita lääkealaan liittyviä määräyksiä ja toiminut useissa eri ministeriöiden alaisissa työryhmissä.

– Kirstin työssä näkyy mitä parhaimmalla tavalla innostus ja rakkaus farmasiaan. Vaikka lääkehuollon johtajana hallinnolliset työt vievätkin paljon aikaa, Kirsti on silti haluttu luennoitsija terveydenhuollon ja erityisesti farmasian koulutuksiin. Hänellä on erittäin kattava julkaisuluettelo, Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström sanoo.

Kirsti on omistautunut alalle ja tekee työtään suurella sydämellä potilaan parhaaksi. Kirsi Kvarnström, Suomen Farmasialiitto

Suomen Farmasialiitto valitsee Vuoden Proviisorin joka toinen vuosi. Valitut henkilöt ovat alansa huippuammattilaisia, jotka ovat vaikuttaneet alan kehitykseen ja tunnettuuteen yhteiskunnallisesti.