Uutinen

Kellot siirretään pian talviaikaan – käytä extratunti liikuntaan!

26.10.2016 | 09:02

Teksti : ERJA ELO

Jaa artikkeli:

Hengitysliitto ja Apteekkariliitto innostavat jälleen suomalaisia liikkumaan. Tänä vuonna osallistua voi myös valokuvakilpailuun.

Tänä syksynä kannustetaan erityisesti lapsia, nuoria ja perheitä huomaamaan arkiliikunnan mahdollisuudet valokuvakilpailun avulla.

– Aikuisilla on päivittäin loistavia mahdollisuuksia lisätä arkiliikuntaa ja olla näin mahtavina esimerkkeinä lapsille ja nuorille, sanoo Hengitysliiton liikunnan suunnittelija Janne Haarala.

Lasten ja nuorten on tärkeää liikkua riittävästi päivittäin. Osa tästä liikunnasta kannattaa sijoittaa normaalin arjen lomaan.

– Keuhkoja kannattaa tuulettaa ja hengästyttää esimerkiksi kavereiden kanssa pihapeleissä ja vanhempien tai isovanhempien kanssa yhdessä ulkona liikkuen, Haarala neuvoo.

Kuvaa koulumatka ja voita

Valokuvakilpailussa etsitään kuvia hengästyttävän hauskoista koulumatkoista tai -päivistä.

Yli 13-vuotiaat voivat jakaa kuvansa Facebookissa Arkiliikunnan SM-kisat -sivulla tai Instagramissa (#arkiliikunnasm).

Alle 13-vuotiaat voivat lähettää kuvan sähköpostilla osoitteeseen janne.haarala@hengitysliitto.fi. Jaossa on liikunnallisia palkintoja. Kisa on käynnissä 31.10. saakka.

Kellot viikonloppuna talviaikaan

Arkiliikunnan SM-kisat keskittyvät viikonloppuun, jolloin kellot käännetään talviaikaan.

Näin tarjotaan mahdollisuus käyttää ylimääräinen tunti liikuntaan esimerkiksi paikallisten hengitysyhdistysten ja apteekkien järjestämissä tapahtumissa.

Tapahtumissa on tiedossa esimerkiksi sauvakävelyä, kauppakeskussuunnistusta ja jumppaa. Mukana on parikymmentä apteekkia eri puolilta Suomea. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät Hengitysliiton sivulta.

Arkiliikunnan SM-kisat ovat osa Hengitysliiton ja Apteekkariliiton jokavuotista Lisäaikaa liikunnalle -kampanjaa. Kampanja on liikuttanut kymmeniä tuhansia suomalaisia kellojen siirron aikaan vuodesta 1999.