Uutinen

Kelasta tietoa myös viroksi, venäjäksi ja saameksi

11.07.2011 | 15:22

Kelan tuista saa perustietoa nyt kuudella eri kielellä.

Kela julkaisi vuosi sitten selkokielellä kirjoitetut esitteet etuuksistaan. Nyt esitteet on julkaistu suomen, ruotsin ja englannin lisäksi myös viroksi, venäjäksi ja pohjoissaameksi. Selkokieliset esitteet kaikilla julkaistuilla kielillä löytyvät kelan verkkosivuilta.

Lisäksi tietoa Kelan etuuksista saa useilla muilla kielillä (esim. somali, serbokroatia, turkki tai arabia) maahanmuuttajille suunnatusta valtakunnallisesta verkkopalvelusta nimeltä Infopankki.

Jos asiointi Kelassa ei onnistu omalla äidinkielellä tai mitään yhteistä kieltä toimihenkilön kanssa ei löydy, on asiakkaalla oikeus maksuttomaan tulkkaukseen tarvittaessa. Palvelun voi tilata Kelan palvelunumerosta tai toimistosta.Tulkkina voi toimia Kelan virkailija tai ulkopuolinen ammattitulkki.

Asiakas voi myös valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan, jos hänen on hankala hoitaa Kela-asioitaan itse.

Selkoesitteet antavat perustiedot Kelan etuuksista ja niiden hakemisesta kuudessa erilaisessa elämäntilanteessa. Terveys ja kuntoutus antaa tietoa muun muassa sairauteen liittyvistä korvauksista. Muut esitteet käsittelevät aiheita Koti ja perhe, Opiskelu, Työttömyys, Eläkkeelle, ja Suomeen tai Suomesta ulkomaille. (MS)

Tutustu palveluihin.

www.kela.fi/muutkielet
www.kela.fi/tulkkaus
www.infopankki.fi