Uutinen

Kelan pääjohtajaksi 40 hakijaa

18.09.2019 | 15:40

Teksti : ERJA ELO


Virka täytetään 1.1.2020 alkaen, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle.

Kansaneläkelaitoksen pääjohtajan virkaa on hakenut 40 henkilöä. Kelan valtuutettujen on tarkoitus tehdä tasavallan presidentille esitys pääjohtajasta kokouksessaan 5. marraskuuta.

Julkisuudessa varteenotettaviksi hakijoiksi on nimetty muun muassa Kelan etuisuus- ja asiakkuuspalveluista vastaava johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, professori Lasse Lehtonen, Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sekä Kelan ICT-palvelukeskuksen johtaja Nina Nissilä.

Myös sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila on yksi ennakkosuosikeista. Antila haki Kelan pääjohtajaksi jo vuonna 2016. Tuolloin Kelan valtuutettujen äänet menivät tasan 6-6 ja Antila hävisi pääjohtajan paikan Elli Aaltoselle arvalla.

Hakijoista 12 ei halunnut tietojaan julkisuuteen. Tuula Haatainen on erikseen ilmoittanut Twitterissä, ettei hän ole hakenut paikkaa.

Kelan pääjohtajaksi hakivat myös esimerkiksi tanssija, rahtimies, insinööri, merkonomi ja toimitilahuoltaja. Proviisori Tapio Heilala haki pääjohtajan paikkaa jo neljättä kertaa.

KORJATTU nimilistaa klo 16.14