Uutinen

Kansanedustajat perustivat Eduskuntaan Rokoteryhmän

28.06.2017 | 12:00

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (r.) on perustanut kuuden edustajakollegansa kanssa Eduskuntaan Rokoteryhmän.

Keskiviikkona (28.6.) perustettu ryhmä toimii parlamentaarisena keskustelufoorumina ja edistää yhteiskunnallista keskustelua rokoteasioista. Ryhmä järjestää keskustelutilaisuuksia ja nostaa esille ajankohtaisia rokoteasioita.

– Rokotuskattavuus sekä rokotesuoja ovat ajankohtaisia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä kysymyksiä, jotka koskettavat meitä kaikkia. Rokoteasioita edistävälle ryhmälle on eduskunnassa selkeä tarve ja tilaus, ryhmän puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Rokoteryhmän muut jäsenet ovat kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd), Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), Aino-Kaisa-Pekonen (vas.), Sari Raassina (kok.), Martti Talja (k.) ja Sari Tanus (kd.). Rokoteryhmä on muiden eduskunnassa toimivien ryhmien tapaan parlamentaarinen ja toiminta on avointa kaikkien eduskuntaryhmien edustajille.

Ryhmä pitää tärkeänä, että sote-uudistuksen yhteydessä huolehditaan rokotekattavuudesta ja rokotesuojasta niin lasten ja nuorten kuin aikuisväestönkin osalta. Esimerkiksi tieto aikuisiällä saaduista rokotteista on hajanaista.

– Harvalla aikuisella on tallessa pahvinen rokotekortti ja ajantasaista tietoa siitä, mitkä rokotteet ovat voimassa ja milloin tulisi ottaa tehosterokotus, Veronica Rehn-Kivi muistuttaa.