Uutinen

Kaksi syöpälääkettä erityiskorvauksen piiriin

18.06.2009 | 09:48

Lääkkeiden hintalautakunta on hyväksynyt Sutent- ja Nexavar-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi niille hyväksytyissä käyttöaiheissa syyskuun alusta lukien.

Sunitinibia sisältävä Sutent on rajoitetusti erityiskorvattava, kun kysymyksessä on pahanlaatuisen mahan ja suoliston stroomakasvaimen (GIST) hoito, kun kasvain ei ole leikattavissa tai on etäpesäkkeinen, ja kun aiempi imatinibimesilaattihoito on epäonnistunut, tai kun kysymyksessä on edenneen tai etäpesäkkeisen munuaissolusyövän hoito.

Sorafenibia sisältävä Nexavar on rajoitetusti erityiskorvattava, kun kysymyksessä on edenneen munuaissyövän hoito potilailla, joiden aiempi alfa-interferoni tai interleukiini-2-pohjainen hoito ei ole tuottanut tulosta tai joille sellainen hoito ei sovi, tai kun kysymyksessä on maksasolusyövän hoito.

Valmisteiden käyttöaiheiden mukaiset syövät ovat vaikeita sairauksia, joiden hoitovaihtoehdot ovat rajalliset. Molemmat valmisteet ovat rajoitetusti peruskorvattavia vastaavissa käyttöaiheissa.

Sutent-valmisteen erityiskorvattavuus lisää sairausvakuutuksen vuotuista lääkekorvausmenoa arviolta noin 0,2 miljoonaa euroa ja Nexavar-valmisteen eristyiskorvattavuus noin 0,1 miljoonaa euroa. (CS)