Uutinen

Jukka Mönkkönen hakee Itä-Suomen yliopiston rehtoriksi

14.09.2009 | 07:54

Kahta rehtorin paikkaa tavoittelee yhteensä yhdeksän hakijaa. Rehtorit valitaan viisivuotiskaudeksi, ja he aloittavat tehtävässään ensi vuoden alusta.

Kuopion yliopiston farmaseuttisen tiedekunnan dekaani, professori Jukka Mönkkönen (FaT) on hakenut ensi vuonna aloittavan Itä-Suomen yliopiston opetus- ja tutkimusasioista vastaavaksi rehtoriksi.

Virkaa haki perjantaihin 11. syyskuuta mennessä viisi muuta hakijaa.

Haettavana oli myös julkisoikeudellisen yliopiston rehtorin paikka. Sitä haki perjantaihin mennessä kuusi miestä, joista osa haki myös opetus- ja tutkimusasioista vastaavan rehtorin virkaa. Kumpaankaan virkaan ei hakenut yhtään naista.

Itä-Suomen yliopistoon tulee kaksi rehtoria, joista toinen toimii yliopistolain 17 §:n mukaisen julkisoikeudellisen yliopiston rehtorina ja toinen johtosäännön mukaisesti opetus- ja tutkimusasioista vastaavana rehtorina. Toinen rehtoreista toimii Joensuun kampuksella ja toinen Kuopiossa.

Rehtorit valitaan viisivuotiskaudeksi ja rehtorit aloittavat tehtävässään 1.1.2010, jolloin Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistyvät Itä-Suomen yliopistoksi. Rehtorivalinnoista päättää Itä-Suomen yliopiston hallitus. (IK)