Uutinen

Jukka Litmanen Pharmadatan toimitusjohtajaksi

31.08.2009 | 15:10

Päivitetty 15:30 Apteekkariliiton tietotekniikkayhtiön, Pharmadatan, uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Jukka Litmanen. Entinen toimitusjohtaja Vesa Vierros jatkaa yhtiön kehitysjohtajana.

Jukka Litmanen (47) valmistui diplomi-insinööriksi Tampereen Teknillisestä Korkeakoulusta vuonna 1987 pääaineenaan ohjelmistotekniikka. Valmistumisensa jälkeen hän on toiminut useissa eri tehtävissä ohjelmistoalan yrityksissä, viimeksi vuodesta 1999 lukien Alkon tietohallintojohtajana.

Suomen Apteekkariliiton omistama Pharmadata ylläpitää apteekeille kehittämäänsä Salix-tietojärjestelmää. Viime vuoden lopussa Salix oli käytössä 464 apteekkitoimipisteessä ja sen markkinaosuus oli 57 prosenttia. Yhtiö julkisti viime vuonna uuden Pd3-apteekkijärjestelmänsä, jonka toimitukset alkavat tänä vuonna.

Pharmadataa on sen perustamisesta vuodesta 1989 lähtien johtanut diplomi-insinööri Vesa Vierros. Hän jatkaa yhtiön kehitysjohtajana vastuualueenaan eReseptin kehitys ja integrointi Pd3- ja Salix -apteekkijärjestelmiin.

– Vesaa voidaan hyvällä syyllä pitää Salixin ”isänä”. Olen tyytyväinen siitä, että hän jatkaa yhtiön palveluksessa. Näin voimme parhaiten varmistaa Salixin asiantuntevan ylläpidon siihen asti kunnes uusi Pd3 korvaa sen. Uuden apteekkijärjestelmän lanseeraus ja markkinointi apteekeille vaativat nyt uutta otetta ja aktiivisuutta. Jukalla on sellaista osaamista ja tarmoa, jota tarvitsemme, sanoo Pharmadatan hallituksen puheenjohtaja, apteekkari Mika Vidgrén.

Uusi toimitusjohtaja haluaa vahvistaa Pharmadatan toimintaedellytyksiä ja näkee apteekkien tietotekniikassa vielä paljon kehitettävää.

– Apteekkijärjestelmistä on tulossa markkinoille täysin uusi sukupolvi, jonka myötä järjestelmien käytettävyys paranee ja toiminta apteekeissa tehostuu. Olen ollut mukana Pharmadatan hallituksessa jonkin aikaa. Tänä aikana olen pannut merkille, että tietotekniikkaa ei ole vielä täysin valjastettu palvelemaan apteekkien tarpeita, Jukka Litmanen arvioi.

Pharmadatan liikevaihto oli viime vuonna noin 2,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 12 työntekijää. (EK)