Uutinen

Jorviin avautuu apteekki maaliskuussa

14.11.2019 | 13:06

Teksti : OLLI-PEKKA TIAINEN

Jorvin sairaalaan Espooseen perustettava apteekki avautuu keväällä. Sen apteekkariksi on valittu proviisori Anssi Pulkkinen.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi apteekkiluvan Anssi Pulkkiselle syyskuussa, ja lupa tuli lainvoimaiseksi tällä viikolla.

– On hienoa saada apteekki Espoon sairaalaan ja Jorvin kampukselle palvelemaan potilaita, omaisia, henkilökuntaa ja muita asukkaita, kiittelee Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Apteekille on varattu tilat Jorvin sairaalakampukselta Espoon sairaalan pääaulasta. Apteekki helpottaa sairaalasta kotiutuvien potilaiden siirtymistä avohoitoon ja palvelee päivystysasikkaita.

– Teemme nyt työtä, että saamme avattua apteekin mahdollisimman pian, näillä näkymin ensi maaliskuun alussa, sanoo Anssi Pulkkinen ja toivoo, että apteekista tulee kaikkien espoolaisten apteekki.

– Alueelle on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla, sillä sairaalan pysäköintihallista pääsee kätevästi hissillä apteekkiin.

Kolmas apteekki sairaalaan

Kyseessä on kolmas sairaalaa perustettava apteekki. Viime vuonna apteekit avautuivat Kuopion ja Tampereen yliopistosairaaloiden yhteyteen

Apteekin perustamista on pohdittu myös Keski-Suomen, Kymenlaakson ja Satakunnan uusiin keskussairaaloihin. Helsingin Meilahteen rakennettavaan Siltasairaalaan on varattu tilat apteekille.

Pulkkisen mukaan Jorvin apteekin aukioloajoista päätetään vuodenvaihteen jälkeen, ja niitä muutetaan tarpeen mukaan.

Pulkkisella on laaja kokemus yritysmaailmasta ja terveysalalta. Espoossa syntynyt Pulkkinen on suorittanut proviisorin tutkinnon Kuopion yliopistossa vuonna 1999 ja MBA-tutkinnon Henleyssä Englannissa vuonna 2014.

Viidestä muusta luvasta valitus

Fimea myönsi syyskuussa Espooseen kaikkiaan kuusi uutta apteekkilupaa. Viiden apteekin apteekkarivalinnoista on kuitenkin valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen.

Valituksen tehnyt proviisori katsoo, että hänen työkokemuksensa on pituudeltaan ja tasoltaan parempi kuin luvan saaneiden. Proviisori on työskennellyt Virossa ja Venäjällä apteekkiketjun johtajana tai apteekkarina 19 vuotta.

Valinnassa on otettu huomioon vain Suomessa laillistettuna proviisorina tehdyt työvuodet, vaikka Fimea on valittajan mukaan laskenut toisessa hakuprosessissa mukaan myös hänen ulkomailla hankkimansa työkokemuksen.

Uutista päivitetty 14.11.2019 klo 15.24: valitusten määrä nostettu neljästä apteekkiluvasta viiteen.