Uutinen

Joka kolmas toisi seksivälineet apteekkiin

27.08.2009 | 09:40

Lähes joka kolmas suomalainen on sitä mieltä, että seksuaaliterveyteen liittyviä välineitä tulisi myydä apteekeissa.  Erityisesti näin ajattelevat 15-29-vuotiaat (39 %) sekä 50-59-vuotiaat (37 %).

Vain kolme prosenttia suomalaisista rajoittaisi apteekkien tuotevalikoiman ainoastaan lääkkeisiin. Valtaosa pitäisi apteekin hyllyllä ainakin sidetarvikkeita, terveydentilan seurantaan tarkoitettuja mittareita tai testejä sekä hygieniatuotteita.

Mielipiteitä apteekkien tuotevalikoimasta kysyttiin osana Ihmisten kokemukset ja odotukset apteekkipalveluista -tutkimusta, jonka Taloustutkimus Oy toteutti Apteekkariliitolle toukokuussa. Kysymyksiin vastasi tuhat 15-79-vuotiasta mannersuomalaista, ja tutkimuksen virhemarginaali on enimmillään 3,2 prosenttia suuntaansa.

Tutkimus toteutettiin edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Aiempaa useampi toivoo nyt apteekkien valikoimiin terveysmittareita, rohdosvalmisteita, luontaistuotteita tai ravintolisiä, homeopaattisia tuotteita ja kosmetiikkaa.

Naisista 51 prosenttia katsoo, että luontaistuotteet ja ravintolisät kuuluvat apteekkeihin, kun miehistä näin vastasi vain 41 prosenttia. Vielä suurempi ero oli kosmetiikkatuotteissa: naisista 40 ja miehistä 16 prosenttia haluaa niiden kuuluvan apteekkien valikoimiin. (VE)

Lue lisää aiheesta tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.