Uutinen

Jo 100 apteekkia eReseptin piirissä

06.06.2011 | 13:14

Apteekit toimittavat sähköisiä lääkemääräyksiä nyt 43 kunnan alueella, etelärannikolta aina Ylitornioon.

Nykyisin jo sata apteekkia pystyy toimittamaan sähköisiä lääkemääräyksiä asiakkaille, joille on kirjoitettu eResepti. eReseptejä kirjoitetaan kuitenkin vasta Turun sosiaali- ja terveystoimen, Kotkan hyvinvointipalveluiden sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin yksiköissä.

Apteekkien eReseptin käyttöönottoa ovat hidastaneet apteekkijärjestelmiin liittyvät kehitystyöt. Väestörekisterikeskuksen (VRK) varmennekortteihin liittyvät ongelmat on kuitenkin nyt korjattu kaikissa järjestelmissä ja apteekit pääsevät ottamaan eReseptin käyttöön yhä laajemmilla alueilla valtakunnallisen aikataulun mukaisesti.

Pharmadatan Salix-apteekkijärjestelmää on asennettu jo Etelä-Karjalaan ja osittain myös Pirkanmaalle asti. Receptum puolestaan asentaa tällä viikolla Linnea- ja Maxx-apteekkijärjestelmiä Kemin alueen apteekkeihin ja mahdollisesti myös Savonlinnan apteekkeihin.

eReseptin käyttöönotto aloitettiin Turussa viime vuoden keväällä, ja kaikkien apteekkien pitäisi pystyä toimittamaan sähköisiä lääkemääräyksiä ensi huhtikuuhun mennessä.

Julkisen ja yksityisen terveydenhuollon siirtymäajat eResepteihin ovat kuitenkin pidemmät, julkisen terveydenhuollon tulee siirtyä eResepteihin huhtikuuhun 2013 ja yksityisen huhtikuuhun 2014 mennessä. (IK)

eReseptin käyttöönottaneet apteekit ja terveydenhuollon yksiköt >