Uutinen

Influenssaepidemian huippu on vasta tulossa

20.02.2020 | 08:39

Teksti : HANNA HYVÄRINEN

Epidemian huippua odotetaan maaliskuulle. Rokotteen teho on kohtuullisen hyvä.

Influenssaepidemia on käynnistynyt tänä talvena tavallista hitaammin, mutta viime päivinä influenssa-aktiivisuus on lisääntynyt, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Epidemian huippua odotetaan vasta maaliskuulle.

– Tällä kaudella influenssa vaikuttaa etenevän hitaasti. Alustavien arvioiden perusteella rokotteen teho on ikäihmisillä kohtuullisen hyvä ja lapsilla hyvä, joten rokotteen ottamisesta on edelleen hyötyä. Etenkin 65 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmiin kuuluvien kannattaa vielä ottaa rokote, sanoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

Kaikkiaan influenssarokotetta on annettu julkisessa terveydenhuollossa tähän mennessä noin 1,1 miljoonaa annosta.

Tartuntoja todettu kaikkialla Suomessa

Influenssatartuntojen määrä on ylittänyt epidemiakynnyksen, mutta tartuntoja on toistaiseksi aiempia vuosia vähemmän. Influenssa A-virukseen sairastuneita oli 19. helmikuuta mennessä tilastoitu reilut 6 500 ja B-virukseen sairastuneita noin 1 000.

– Influenssaa on todettu eri puolilta Suomea ja kaiken ikäisillä, mutta influenssa-aktiivisuudessa on alueellisia eroja. Tällä hetkellä influenssa-aktiivisuus on korkeaa Pohjois-Karjalassa ja suuressa osassa maata kohtalaista, sanoo THL:n erityisasiantuntija Niina Ikonen.