Uutinen

Ihonhoito teemana apteekeissa

02.09.2011 | 09:54

Apteekkariliiton jäsenapteekkien Varmista valintasi! -neuvontakampanja keskittyy syys-lokakuussa ihon hoitoon ja ihotautilääkkeisiin.

Teemalla halutaan edistää oikeaoppista ihon itsehoitoa neuvomalla ja valistamalla asiakkaita ilman reseptiä saatavien lääke- ja perusvoiteiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Tavoitteena on myös lisätä itsehoidolla saavutettavia hyötyjä, esimerkiksi vähentää tarpeettomia lääkärissäkäyntejä.

Monet ihovaivat, kuten lievä atooppinen ekseema, akne ja varvasvälisilsa soveltuvat hyvin itsehoitoon. Iho-ongelmia hoidetaan kuitenkin monesti väärin. Esimerkiksi kynsisientä yritetään taltuttaa ihon sienivoiteilla.

Teeman kärkeen on nostettu perusvoiteiden oikeaoppinen käyttö sekä kortisonivoiteen tehokas ja turvallinen käyttö. Varsinkin kortisonivoiteen käytöstä apteekin asiakkailla havaitaan usein puutteellisia tietoja ja virheellisiä käsityksiä.
 
Varmista valintasi! kannustaa julisteiden, hyllypuhujien ja näyttötauluilla esitettävien tietoiskujen avulla asiakkaita kysymään itsehoitoon liittyvistä asioista apteekissa. (MS)