Taustalla ovat sosiaalisessa mediassa liikkuvat huhut Venäjällä tapahtuneesta ydinonnet... Lue lisää »

Entinen apteekkari Bengt Mattila iloitsee siitä, että historiallisesti arvokas apteekki... Lue lisää »

Yksi näkyvimmistä koronapandemian seurauksista on se, että verkkoapteekkien ja kotiinku... Lue lisää »

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen toimipiste aloittaa Oulun yliopistollise... Lue lisää »

Espanjan tautitilanne laantuu, mutta vielä ei varmasti tiedetä, mitä tapahtuu, kun rajo... Lue lisää »

Hyssälän ehdotukset vastatuulessa

29.08.2008 14:43

Lääkelaitoksen pilkkominen ja alueellistaminen herättävät vastustusta.

Farmasialiitto kehotti eilen ministeriötä vielä harkitsemaan Lääkelaitoksen pilkkomista ja toimintojen alueellistamista. Tänään Lääkelaitoksen henkilöstön edustajat kirjoittivat Helsingin Sanomissa, että Lääkelaitosta ei pidä alueellistaa.

- Alustavan kyselyn mukaan suurin osa laitoksen työntekijöistä on ilmoittanut, että ei voi muuttaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Asiantuntijoiden onkin todennäköisesti helpompi vaihtaa työtä kuin asuinpaikkaa, Lääkelaitoksen erikoistutkijat Karin Krogars ja Teija Laakso kirjoittavat.

Kirjoittajien mukaan alueellistaminen lamauttaisi myyntilupaosaston toiminnan pitkäksi aikaa, koska uusien asiantuntijoiden rekrytointi pääkaupunkiseudun ulkopuolella olisi vaikeaa.

Mediuutisten mukaan kasanedustaja Päivi Lipponen (sd.) on tehnyt Lääkelaitoksen toimintojen pilkkomisesta ja alueellistamisesta kirjallisen kysymyksen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle (kesk.) Lipposen mielestä Hyssälän esittämä alueellistaminen on täysin ristiriidassa ministeriön muutaman vuoden takaisin muistion kanssa. Lipponen on huolissaan myös henkilöstön asemasta.

Lääkelaitoksen ylijohtajan Hannes Wahlroosin mukaan Lääkelaitos odottaa nyt tietoa ministeriön valmisteluorganisaation käynnistymisestä.

- Meille on luvattu tieto tästä ensi viikolla, Wahlroos kertoo puhelinhaastattelussa.

Wahlroos toivoo, että työ valmisteluorganisaatiossa mahdollistaa asioiden ja kannanottojen perusteellisen käsittelemisen. (EK, IK)

Arkisto