Sijaintialueiden määrä vähentynee Helsingissäkin. Espoossa ja Vantaalla rajana ovat enä... Lue lisää »

Suomessa alkaa migreenitutkimus, maailmalla edonkannabinoidien hajottajien estäjä on ed... Lue lisää »

Kuusi farmasian ammattilaista sai kunniamerkin, korkein myönnettiin professori Marja Ai... Lue lisää »

Uusi tutkimus kyseenalaistaa verenpainelääkityksen vakiintuneen annostelua-ajan. Asiant... Lue lisää »

Kainuussa sijaitseva Suomussalmen apteekki palkittiin Vuoden opetusapteekkina Farmasian... Lue lisää »

Hyssälän ehdotukset vastatuulessa

29.08.2008 14:43

Lääkelaitoksen pilkkominen ja alueellistaminen herättävät vastustusta.

Farmasialiitto kehotti eilen ministeriötä vielä harkitsemaan Lääkelaitoksen pilkkomista ja toimintojen alueellistamista. Tänään Lääkelaitoksen henkilöstön edustajat kirjoittivat Helsingin Sanomissa, että Lääkelaitosta ei pidä alueellistaa.

- Alustavan kyselyn mukaan suurin osa laitoksen työntekijöistä on ilmoittanut, että ei voi muuttaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Asiantuntijoiden onkin todennäköisesti helpompi vaihtaa työtä kuin asuinpaikkaa, Lääkelaitoksen erikoistutkijat Karin Krogars ja Teija Laakso kirjoittavat.

Kirjoittajien mukaan alueellistaminen lamauttaisi myyntilupaosaston toiminnan pitkäksi aikaa, koska uusien asiantuntijoiden rekrytointi pääkaupunkiseudun ulkopuolella olisi vaikeaa.

Mediuutisten mukaan kasanedustaja Päivi Lipponen (sd.) on tehnyt Lääkelaitoksen toimintojen pilkkomisesta ja alueellistamisesta kirjallisen kysymyksen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle (kesk.) Lipposen mielestä Hyssälän esittämä alueellistaminen on täysin ristiriidassa ministeriön muutaman vuoden takaisin muistion kanssa. Lipponen on huolissaan myös henkilöstön asemasta.

Lääkelaitoksen ylijohtajan Hannes Wahlroosin mukaan Lääkelaitos odottaa nyt tietoa ministeriön valmisteluorganisaation käynnistymisestä.

- Meille on luvattu tieto tästä ensi viikolla, Wahlroos kertoo puhelinhaastattelussa.

Wahlroos toivoo, että työ valmisteluorganisaatiossa mahdollistaa asioiden ja kannanottojen perusteellisen käsittelemisen. (EK, IK)

Arkisto