Uutinen

Hyssälä: lisäselvityksiä pienten turvaamiseksi

01.04.2010 | 09:50

Ehdotetut muutokset lääkelakiin eivät riitä turvaamaan pienten apteekkien toimintaa, sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä sanoo.

Erityisesti sivuapteekkien ja apteekkien lääkekaappien toimintaan on tulossa ensi vuonna muutoksia, mikäli sosiaali- ja terveysministeriön ehdotukset lääkelain ja apteekkimaksusta annetun lain muuttamiseksi hyväksytään eduskunnassa.

Ehdotetut muutokset ovat sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) mukaan kuitenkin riittämättömiä pienimpien apteekkien toiminnan turvaamiseksi.

– Jotta myös kaikkein pienimpien, toiminnan kannattavuuden rajoilla olevien, mutta toimialueensa väestön lääkehuollon toimivuuden ja apteekkipalveluiden saatavuuden kannalta välttämättömien apteekkien toiminta voitaisiin turvata, on ehdotettujen muutosten lisäksi selvitettävä vielä uusia ratkaisumahdollisuuksia, Hyssälä sanoo.

Hyssälän mukaan apteekin roolia ja vastuuta terveydenhuoltojärjestelmästä halutaan yhä kasvattaa.

Apteekkien kehittämistyön yhteydessä on mietittävä kuitenkin myös toiminnan ja palveluiden rahoitusjärjestelmää, Hyssälä painottaa. Hän suhtautuu avoimin mielin apteekkien ansaintalogiikan uudistamiseen.

– Näkemys nykyisen mallin toimivuudesta on viime aikoina muuttunut, ja olen saanut paljon eri kannanottoja apteekin ansaintamallin muuttamiseksi. Mielestäni uusia malleja voidaan miettiä avoimin silmin ja etenkin pienten apteekkien turvaamisen näkökulmasta, Hyssälä sanoo. (IK)

Lue lisää tänään ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.