Uutinen

Huomio allergian hoitoon

04.04.2011 | 09:00

Apteekit voivat tukea allergisen nuhan ja atooppisen ihottuman pahenemisvaiheiden tunnistamista jakamalla potilaalle heitä varta vasten kootun omahoito-ohjeen.

Valtakunnallinen Allergiaviikko käynnistyy tänään 4. huhtikuuta, ja se näkyy jälleen useissa apteekeissa.

Kampanjaviikko on ajankohtainen muistutus allergisille, sillä lääkitys on aloitettava viimeistään viikkoa ennen siitepölykauden käynnistymistä.

Myös Apteekkariliiton ja sen jäsenapteekkien itsehoidon teemavuoden fokus on ainakin eteläisimmässä Suomessa siirtynyt allergian hoitoon ja allergialääkkeisiin.

Tukeakseen apteekkien työtä astman ja allergian oikean hoidon neuvonnassa Apteekkariliitto on yhdessä Kansallisen allergiaohjelman asiantuntijoiden kanssa luonut asiakkaille hyvät omahoito-ohjeet astmasta sekä allergisesta nuhasta ja atooppisesta ihottumasta. Ohjeet on laadittu nimenomaan apteekkien antamaa omahoidon ohjeistusta ajatellen.

- Ne voi antaa potilaalle, jolle lääkäri ei ole antanut kirjallisia, yksilöllisiä omahoito-ohjeita. Ohjeet löytyvät myös ruotsinkielisinä, asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki Apteekkariliitosta kannustaa. (IK)

Omahoito-ohjeet löytyvät Apteekkariliiton tietopalvelu Salkusta > Apteekkityö > Kansanterveys > Astma > Potilasohjeet.

Allergiaviikon tapahtumatiedot >