"Olemme suunnattoman kiitollisia ja onnellisia näistä lahjoituksista", kertoo osastonlääkäri Markku Pekonen. kuva: Janne Haarala
Uutinen

Hengitysliitto lahjoitti hengityksen apuvälineitä Riihimäen sairaalalle

08.06.2022 | 16:00

Teksti : Erja Elo

Riihimäen sairaala sai apuvälineitä hengityssairaiden hoitoon ja kuntoutukseen. Keräyksessä olivat mukana Hengitysliitto, Riihimäen Seudun Hengitysyhdistys ja Apteekkariliitto.

Hengitysliitto lahjoitti sairaalalle MYAirvo-laitteen, kannettavan matkahappirikastimen, kannettavia lääkesumuttimia ja puhalluspulloja. 

– Olemme suunnattoman kiitollisia ja onnellisia näistä lahjoituksista. Samoin potilaamme, jotka potilasryhmänä kuuluvat hankalimmin oireileviin. Näiden laitteiden turvin potilaidemme elämänlaatu takuulla kohenee. Lahjoitukset tulevat todella hyvää saumaan, koska olimme suunnittelemassa matkahappirikastimen hankkimista yksikköömme, kertoo osastonlääkäri Markku Pekonen

Kannettavilla matkahappirikastimilla korjaamaan elimistön hapenpuutetta lyhytaikaisesti esimerkiksi kauppa- tai lääkärikäynnillä. MYAirvo-laitteella hoidetaan muun muassa keuhkosairauksia, jotka aiheuttavat hengitysvajautta.

Kannettavilla sumuttimilla annostellaan hengitettäviä nestemäisiä lääkkeitä ja puhalluspullot poistavat tehokkaasti limaa.

Kiitos Heli-arpojen ostajille!

Hengitysliiton markkinoinnin ja liikunnan kehittäjä Janne Haarala kertoo, että lahjoitukset suunnattiin julkiseen terveydenhoitoon, koska siellä on jatkuva tarve hengityksen apuvälineistä.

– Teemme vuosittain lahjoituksia, kyselemme heidän tarpeitaan ja yritämme aina kohdistaa lahjoitukset toivottuihin laitteisiin. Hengityksen turvaaminen ja helpottaminen on ollut paljon esillä koronapandemian aikana.

Laitteet on hankittu varoilla, jotka Hengitysliitto on saatu lahjoituksina ja keräyksistä sekä Hengitysliiton 80-vuotismerkkivuoden Heli-arpajaisista, joiden arpoja myytiin myös Meidän APTEEKKI -lehden lukijoille.

– Suuri kiitos kaikille farmasian alan työntekijöille, jotka ostivat Heli-arpoja! Arpojen tuotto oli noin 3 000 euroa eli pystyimme sillä lahjoittamaan ylimääräisen matkahappirikastimen, Haarala sanoo.

Hengitysliitto käyttää keräämiään varoja lahjoitusten lisäksi myös tiedon tuottamiseen, vertaistoimintaan ja monipuoliseen järjestötyöhön.