Uutinen

Helsingin Itäväylän apteekista Vuoden opetusapteekki

14.11.2008 | 19:00

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva Itäväylän apteekki on valittu Vuoden opetusapteekiksi.

Vuoden opetusapteekin valinneen työryhmän mukaan Itäväylän apteekki on saanut useana peräkkäisenä vuonna kiitettävää palautetta apteekissa harjoitelleilta farmaseutti- ja proviisoriopiskelijoilta.

­- Opiskelijat ovat kehuneet erityisesti apteekin työilmapiiriä, hyvää perehdytystä farmaseuttisiin töihin sekä luottamusta opiskelijoiden taitoihin, kertoo Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan apteekkiharjoittelua koordinoiva yliopisto-opettaja Maaret Varunki.

Apteekkari, farmasian tohtori Ann-Mari Hannula (kuvassa) perusti Itäväylän apteekin vuonna 1993. Siitä lähtien apteekki on toiminut myös opetusapteekkina. Apteekissa on ollut opissa kaikkiaan 70-80 farmaseutti- ja proviisoriopiskelijaa ja lisäksi oppisopimuskoulutuksessa olevia lääketeknikko-opiskelijoita.

- Tulin apteekkariksi yliopistomaailmasta, joten oli luonnollista jatkaa opettamista myös täällä apteekissa. Opiskelijat tuovat apteekkiin uusia ajatuksia, piristävät ja kannustavat pitämään myös oman ammattitaidon ajan tasalla, apteekkari Ann-Mari Hannula perustelee opetusapteekkina toimimista.

Apteekeissa harjoittelee vuosittain noin 600 farmasian opiskelijaa yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti. Valtaosa heistä suorittaa harjoittelunsa yksityisissä apteekeissa.

Vuoden opetusapteekki -tunnustuspalkinto myönnetään apteekille, jossa farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluva, yhteensä puolen vuoden harjoittelu on järjestetty esimerkillisellä tavalla. Apteekki valitaan farmasian koulutusta antavien yliopistojen opiskelijoilta keräämän palautteen perusteella. Valinnasta päättää koulutusyksikköjen ja apteekkialan järjestöjen edustajista koostuva työryhmä.

Vuoden opetusapteekki palkittiin Farmasian Päivien avajaisissa Helsingissä perjantai-iltana. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1992 lukien. (EK)